Započeti radovi na izgradnji kuća Perićima iz Parteša i Veličkovićima iz Raniluga

PARTEŠ-RANILUG

Desetočlana porodica Perić iz opštine Parteš će se za otprilike dva meseca useliti u novu kuću. Radovi na izgradnji njihovog novog doma su danas nakon polaganja kamena temeljca i zvanično započeti. Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, koji je zajedno sa Dušanom Perićem i gradonačelnikom Parteša Draganom Petkovićem položio kamen temaljac, je rekao da je ovaj vid pomoći kada su u pitanju mladi bračni parovi sa više dece, kao što je slučaj ove porodice, prioritet za Ministarstvo za zajednice i povratak, saopšteto je iz tog ministarstva.

”Cilj nam je da na ovaj način pokažemo da brinemo o onima koji sa svojom decom planiraju da ostanu na svojim ognjištima. Njihova volja da stvaraju porodice baš ovde za nas je satisfakcija i uverenje da na ovaj način radimo pravu stvar. Maja meseca, prilikom posete opštini Parteš smo ovoj porodici obećali kuću, evo danas počinju radovi na izgradnji,” rekao je Rakić.

On je i u Ranilugu položio kamen temaljac za izgradnju kuće trojice braće Veličković, koji su živeli u kući kod svog strica.

On je u Ranilugu rekao da mu je drago da će izgradnjom novih kuća, stambeno zbrinuti dve porodice.

”Svaka nova kuća je nova nada da će na Kosovu biti što više porodica koje budućnost planiraju upravo na ovim prostorima. Iskreni njihovi planovi za ostanak za nas su obaveza da im za to i obezbedimo uslove. Trojica braća Veličković, nisu imala uslove za normalan život i ta situacija će se vrlo skoro izgradnjom nove kuće promeniti.”, rekao je Rakić.

Perići su izrazili zahvalnost za početak izgradnje kuće, ali najsrećniji su bili mališani koje je Rakić obradovao biciklima.

”Ovo je velika sreća za nas, a vidite koliko su srećna i naša deca na poklonima. Ministar im je ispunio želje. Zahvalnost je nešto najmanje što danas možemo da iskažemo”, rekao je Dušan Perić.

Jedan od braće Veličković iz Raniluga rekao je da su oni jedna od porodica koja od sopstvenih prihoda nikada ne bi mogli da izgrade kuću i da nije bilo ministra Rakića i Ministarstva za zajednice i povratak, njihov se san ne bi ostvario.

Kamen temeljac za kuću Veličkovića u Ranilugu je takoće položen zajedno sa gradonačelnikom Vladicom Aritionovićem i sa Veličkovićima.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare