Zapaljeni objekti i kamioni privatnog preduzeća „5D“

VRANJE

U selu Prevalac kod Vranja, rano jutros, zapaljeni su objekat i kamioni građevinskog preduzeća  „5D“, vlasništvo porodice Ugričić.

“Oko dva sata noćas su došla tri lica sa fantomkama vezali stražara, iako je sve bilo osvetljeno i pod kamerama. Jedno lice ga je ,sa pištoljem, čuvao, dok su dve osobe palile kamion po kamion, razne mašine i na kraju su došli do dela na kome se nalaze asfaltna i betonska baza”, kaže, finansijski  direktor građevinskog preduzeća  „5D“, Sonja Ugrčić, snaja vlasnika firme.

Ona ističe da je zapaljeno devet kamiona sa tri građevinske mašine, deo asfaltne i deo betonske baze. U požaru nema povređenih ali je pričinjena ogromna materijalna šteta koja se procenjuje na oko pola miliona evra.

U noći između nedelje i ponedeljka slučaj je prijavljen PU Vranje.

“Po prijavi policija je izašla na lice mesta sa pripadnicima vatrogasno-spasilačke ekipe koji su ugasili požar. O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vranju i naložen je uviđaj. Istraga je u toku”, kažu u vranjskoj policiji.

Vlasnik preduzeća „5D“  koje od 1992. godine posluje u Panevlju je Dušan Ugrčić, njen svekar, koji je rodom iz Hrvatske, iz okoline Knina gde su živeli i radili. Nakon progona Srba iz Hrvatske došli su u Panevlje i tu se skućili. Firma postoji od šezdesetih godina prošlog veka, kaže Sonja.

U Srbiji su počeli od nule, a sada imaju 70 zaposlenih radnika.

„Radili smo dobro i pošteno, dobijali poslove na tenderima. Sav beton novog autoputa od Grdeličke klisure do Vranja smo mi napravili i isporučili i dobili sve moguće pohvale od stranaca sa raznih deonica, od Španaca, Bugara  i drugih“, priča Ugričić.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека