ZAMENJENA GRAĐEVINSKA STOLARIJA

LESKOVAC

 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima obišao je prošlog ponedeljka Ustanovu za odrasle i starije u Leskovcu, kako bi se upoznao sa radovima koji su izvedeni u cilju osavremenjavanja ustanove i podizanja kvaliteta usluga, a za koje je lokalna samouprava izdvojila sredstva iz budžeta.

U protekle dve godine uspešno je realizovano nekoiko zajedničkih projekata lokalne samouprave i Ustanove za starije i odrasle

. Zavašen je projekat „Unapređenje energetske efikasnosti“, koji podrazumeva zamenu građevinske stolarije. Projekat je sproveden preko Agecnije za lokalni ekonomski razvoj, a njegova vrednost je 5 miliona 560 hiljada dinara, i u potpunosti je finansiran iz gradskog budžeta. Zamenjena je kompletna stolarija, ugrađena su moderna senzorna ulazna vrata, što će doprineti značajnoj uštedi u potrošnji energenata.

„Na ovaj način smo korisnicima ustanove podigli kvalitet života, doprineli da se u ovom domu osećaju prijatnije i komfornije. U prethodne dve godine sproveli smo projekat u kome je više od 100 staračkih domaćinstava sa teritorije našeg grada potuno besplatno koristilo pomoć u kući, dva projekta preko ALER-a i jedan u partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, za šta smo izdvojili oko 6 miliona dinara. Projekat u kome je angažovano 12 gerontodomaćica se u potpunosti finansira iz gradskog budžeta preko ALER-a i on još uvek traje“ , rekao je Goran Cvetanović.

 

Kompletan tekst u štampanom izdanju leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare