Zajedno: U najavi nepravda za penzionere ostatka Srbije!

NIŠ

Najava Stefana Krkobabića, potpresednika PUPS-a i narodnog poslanika,     13-e penzije za penzionere isključivo iz Beograda je najblaže rečeno velika nepravda prema penzionerima iz cele države, saopšila je stranka Zajedno-Moramo iz Niša.

“Činjenica da ova najava dolazi od predsednika partije koja je resorno zadužena za brigu o svim penzionerima, istu čini još problematičnijom i jasno ukazuje na to kakav odnos ova vlast ima prema građanima ova zemlje. Ovaj predlog na stranačkom sastanku je jasno pokazao koliko PUPS misli na penzinere iz Kragujevca, Užica, Subotice, Niša ili iz onih mesta kao što su Trgovište ili Babušnica, gde penzioneri bukvalno gladuju I gde su penzije značajno niže, a narod osiromašeniji”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Zajedno-Moramo.

 “Iza ove licemerne dušebrižnost I brige za penzionere, u stvari se krije jasna pozadina, a to je da je Beograd najveća glasačka mašina kao i da je očigledno da je kampanja za lokalne izbore već počela.

Na početku ove godine imali smo jedan sličan paradoks, kada su isključivo osnovci i srednjoškolci iz Beograda, dobili po 6.000 dinara pomoći iz beogradskog budžeta.  Opet su deca iz ostatka Srbije bila marginalizovana i diskriminisana, u odnosu na decu iz Beograda.

Istina, niko ne osporava da bi i deca i penzioneri trebali da dobiju taj novac, kako u prestonici, tako i  u celoj Srbiji, pa se svakako moramo zapitati zašto su građani na jugu Srbije, na istoku i u ostalim krajevima manje vredni”, navodi se u saopštenju ove stranke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare