Za zamenu gorionika u kotlarnici Dubočica 50 miliona dinara

LESKOVAC

Na kotlarnici JKP „Toplana“ u naselju Dubočica su zamenjena dva gorionika kotlova. Do sada su se koristili gorionici na mazut, a nakon zamene ovaj objekat sada raspolaže kombinovanim gorionicima, na gas i mazut. Na ovaj način ubuduće će moći da se koriste oba ova energenta, uz upotrebu ekološki prihvatljivijeg energenta, ali i nižu cenu istih, u zavisnosti od tržišta. Vrednost ove investicije je 50 miliona dianra, a PR gradonačelnika Aleksandra Stojanović pojašnjava da je od ove sume grad obezbedio 30, a „Toplana“ 20 miliona dinara. Ona je dodala i da „Toplana“ sprovodi još jednu značajnu investiciju u gradu vrednu 120 miliona dinara.

„Sprovodi se zamena toplovoda u dužini od 1.100 metara. Radovi će se izvoditi tokom letnjih meseci kako bi sve bilo spremno za grejnu sezonu. U narednom periodu, putem kredita KFV banke u kotlarnici u Dubočici treći kotao biti zamenjen i tada će biti izvršena potpuna gasifikacija iste.“

Tomica Jovanović, direktor „Toplane“ podseća da je Vlada Republike Srbije donela zaključak u kojem se preporučuje gašenje svih kotlarnica na ugalj, mazut i ulje za loženje, a da su postavljeni gorionici najsavremeniji na tržištu, nemačkog proizvođača. On je rekao i da se u toku radovi na zameni toplovoda u centru grada, te da se izvode u tri faze do Leskovačkog kulturnog centra, nakon toga do Biblioteke, pa od Biblioteke do Osnovnog suda.

„Povećava se prečnik cevi i nakon što se završi ispitivanje varova izvršiće se vraćanje u prvobitno stanje.“

Zbog ovih radova u centru grada gradonačelnik Cvetanović je uputio izvinjenje građanima, naglasivši da će nakon završetka ovih radova na trotoarskim površinama biti postavljene behaton ploče, što će i estetski oplemeniti izgled centra grada.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
80 miliona evra
80 miliona evra
11 meseca pre

U tom iznosu Srbija danas digla kredit da Brnabic sprovodi digitalizaciju. Njen rodjeni brat je na digitalizaciji basnoslovno zaradio.
Inace Brnabic nema radno iskustvo ni u jednoj privrednoj oblasti, zavrsila najlaksi smer marketing negde u belom svetu za pare. I sad zaduzuje moje unuke da se izivljava, leci frustracije i igra sr kreditima. Hapsite ih!

Stvarno smo se zaduzili
Stvarno smo se zaduzili
11 meseca pre

EU nas primorava da se umrezavamo digitalno da bi njihove vojne i policijske a i spijunske institucije lakse rafile. Srpska vlast ko budala sve proguta sto im EU servira. Jos smo i kredit uzeli. Ima li neko da ove bahate sarlatane pohapsi, ko im odobrava zaduzivanje bez smisla. Dok narod gladuje mene neka kretenusa zaduzuje a nikad nista nije uradila da bi zasluzila milionsku platu koju prima u znak zahvalnosti sto nabacuje digitalne poslove kompanijama.