Za vikend pojačane kontrole vezivanja pojasa i prevoza dece

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

Pripadnici saobraćajne policije najavili su da će od 6. do 12. marta sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja, posebnu pažnju će usmeriti na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima.

                       Ova dodatna kontrola deo je međunarodne akcije koja se sprovodi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), a od izuzetnog je značaja, s obzirom da je nekorišćenje pojasa trenutno jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja u Srbiji.

                       „U toku prošle godine, svega 48 odsto poginulih vozača i 35 odsto poginulih putnika koristili su sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode. Drugim rečima, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo je 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima“, navedeno je u saopštenju.

                     Saobraćajna policija najavila je da će dosledno preuzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristila sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema onima koji decu budu prevozili na nepropisan način.

                     U toku 2022. godine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 195.226 učesnika u saobraćaju, dok su zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisane 2.574 osobe.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare