Za uređenje Baba Zlatine ulice raspisan tender 

VRANJE

Grad Vranje je raspisao tender za uređenje istorijskog jezgra gde se nalazi i rodna kuća pisca Borisava Stankovića. Tu su i kuća Pribojčića, kao i rodna kuća oca Justina Popovića. 

Tenderom su predviđena 24,2 miliona dinara. U planu je da se srede kaldrma, vodovodna mreža kao i atmosferska kanalizacija u Baba Zlatinoj ulici. 

Biće uređena autentična kaldrma u ulici koja vodi do kuća poznatih Vranjanaca, sa namerom da se sačuva istorijsko nasleđe ovog dela grada Vranja. 

Tender je otvoren do 25. jula. Tada će biti i doneta odluka i izabran izvođač radova koji treba da ispoštuje svu proceduru u skladu sa Zakonom o zaštiti spomenika kulture Republike Srbije.  

Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji ambijantalne sredine u kompleksu Baba Zlatine ulice potpisan je još u aprilu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koji će ovaj značajan projekat za Grad Vranje finansirati sa 15 miliona dinara. 

Baba Zlatina ulica je kulturno-istorijska celina u starom jezgru Vranja, koja je ime dobila po babi velikana srpske književnosti, rođenog Vranjanca Borisava Stankovića.  

Formirana je u vreme razvoja grada u 19. veku, sa kućama prepoznatljivim po naglašenim narodnim obeležjima u arhitekturi. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare