Za Univerzitetski džudo klub Kinezis 11 medalja

NIŠ

Univerzitetski Džudo klub “Kinezis” iz Niša je na Prvenstvu Srbije za seniore, održanom prošlog vikenda u Beogradu, osvojio čak 11 medalja, i sasvim zasluženo odneo titulu najboljeg kluba na šampionatu.

                       U kategoriji do 60 kilograma, “Kinezis” je imao klupsko finale u kome su se sa po tri pobede našli Nemanja Milić i Pavle Krsmanović. Milić je sjajnom partijom opravdao ulogu favorita i ostao jedini nepobeđeni takmičar u redovima Kinezisa, dok se Krsmanović okitio srebrnom medaljom.

                   U kategoriji do 66 kilograma Aleksa Krstić je osvojio bronzanu medalju.

Još uvek junior Đorđe Stanojević je u kategoriji do 73 kilograma došao do finala, ali se na kraju morao zadovoljiti srebrnom medaljom. 

                Debitant u redovima Kinezisa Vuk Elez je u kategoriji do 81 kilogram osvojio bronzanu medalju.

                  Najiskusniji takmičar Miroljub Ivezić, kao i najmlađi Aleksandar Stojkov došli su do bronzanih medalja u kategorijama do 90 i 100 kilograma.

                    Pored muških osvojene su i 4 ženske medalje. 

                U kategoriji do 48 kilograma Nevena Milić i Mina Pesić osvojile su srebrnu i bronzanu medalju. Isto su to ucinile i Anica Delic i Mila Djordjevic u kategorijama do 70 i 78 kilograma.

                   Na takmičenju su učestvovali i Stefan Mirkovicć Slobodan Đorđević, Stefan Radovanović, Mirko Perišić, Dejan Volaš, Andrija Milenković, Nikola Manić, Miloš Milašević i Andrija Stošić.

                       “Naš uspeh na šampionatu je najbolji rezultat na nacionalnim šampionatima od osnivanja kluba i to baš u godini u kojoj slavimo 30 godina postojanja.

Jednostavno, prezadovoljni smo postignutim rezultatom. Ostaviti iza sebe sve, a pre svega giganta kakav je Crvena Zvezda, ravno je podvigu. Ono što posebno raduje, da 90 odsto ove ekipe ima oko 20 godina, i da od njih tek očekujemo dobre rezultate”, kažu ponsno iz “Kinezisa”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare