Za učenike prvog razreda srednjih škola upis elektronskim putem, u Vranju ima 950 mesta

VRANJE

U cilju sprečavanja širenja korona virusa Ministarstvo prosvete prosledilo je srednjim školama uputstvo o onlajn upisu učenika u prvi razred srednjih škola.

Za one koji nisu u mogućnosti da se upišu na ovaj način biće im omogućeno da lično dođu u školu uz primenu svih epidemioloških mera.

Upis učenika u srednje škole predviđeno je 9. i 10. jula, od 8 do 15 časova. Na roditeljima je da odluče na koji način će upisati svoje dete u školu.

„Mislim da je u ovoj situaciji najbolje da đeci upis obave elektronskim putem. Izbegle bi se gužve i onemogućilo širenje virusa“, kaže direktorka Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, Suzana Mišić Stanković.

Ona je podsetila da je Nastavničko veće vranjske Gimnazije donelo odluku da predloži i ponudi učenicima prvog razreda četiri izborna programa za školsku 2020/2021. godinu.

„To su jezik, mediji i kultura; zdravlje i sport; održivi razvoj i umetnost i dizajn. Učenik od ponuđena četiri bira dva programa za koje je zainteresovan“, kaže direktorka.

U Pčinjskom okrugu ima 2.240 raspoloživih mesta za upis u srednje škole, od toga u Vranju 950. Konačni rezultati biće objavljeni 28. juna, učenici će obrazac želja podnositi 29. i 30. juna.

Prvi krug upisa je 9, a drugi 13. jula.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare