Za tri godine u Gradskom veću bilo 26 članova, nije rečeno koliko je to ukupno isplaćenih plata

LESKOVAC

Dosadašnji predsednik Gradskog veća Goran Cvetanović predstavio je odluke i rezultate rada ovog organa grada koje su donete na prethodna 93 zasedanja, gde su gradski većnici razmatrali ukupno 1365 tačaka dnevnog reda, te na dalje razmatranje Skupštini Grada Leskovca uputili 674.

„Ovo telo čini 13 većnika, a u ovom mandatu, do raspuštanja, ih je bilo 26, što znači da je gotovo svaki član bio po jednom zamenjen”, rekao je Cvetanović koji nije pomenuo koliko je ukupno para gražana potročeno na njihove plate.

” Među njima su bila četiri doktora nauka, dva magistra, četiri lekara, četiri inžinjera, šest diplomiranih ekonomista, tri pravnika, defektolog i profesor fizičkog vaspitanja. S ponosom mogu da kažem da su osobe koje su bile u mom timu bile aktivne, dale veliki doprinos u onome što se dešavalo, obavljali svoje obaveze na najbolji način i zato im se zahvaljujem na posvećenom radu.“

Cvetanović je podsetio da Gradsko veće Grada Leskovca svojim odlukama podstiče investicije, razvija preduzetništvo, daje podršku mladima, porodiljama, deci sa smetnjama u razvoju kao i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. On je dodao i da je odlukom Gradskog veća pokrenut postupak davanja u zakup nepokretnosti u javnoj svojini grada Leskovca privrednom društvu „Aunde“, s obzirom na to da je kompanija „Džinsi“ obavestila grad Leskovac da zbog poteškoća u poslovanju nisu u mogućnosti da dalje ispunjavaju ugovorne obaveze i iskazali nameru za raskid ugovora o zakupu poslovnog prostora.

RODITELjIMA OSNOVACA SUBVENCIJA ZA KNjIGE

Najavio je i da će svim roditeljima koji imaju decu u osnovnoj školi biti uplaćen određeni iznos za nabavku knjiga i to 6000 za prvi, 7000 za drugi, 8000 za treći razred, do 13.000 dinara za osmake.

„Što se roditelja prvaka tiče, ostalo je da se isplati suma od 1,2 miliona dinara, a do sada to nije učinjeno zbog pogrešno dostavljenih brojeva računa roditelja. Sav ovaj novac biće uplaćen najkasnije do kraja godine. Za ovu namenu potrebno je oko 75 miliona dinara, a taj novac je obezbeđen od vanrednog transfera od Vlade Republike Srbije u iznosu od 60 miliona, dok će ostatak od 15 miliona biti obezbeđen kroz rebalans budžeta.

Od sledeće godine biće povećan i broj novorođenih beba koje će na poklon dobiti po 30.000 dinara. Umesto dosadašnjih deset, taj broj će biti sto. (kraj) IS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Stanisa
Stanisa
7 meseca pre

Ne pise se inzinjer nego inzenjer. Trebalo bi malo ds poradite na formalnom obrazovanju