Za svirepo ubistvo supruge 35 godina zatvora 

VRANJE

Vranjanac Miroljub Petrović, star 69 godina, osuđen je na 35 godina zatvora, zbog ubistva supruge Snežane koja je u to vreme imala 57 godina. 

Prvostepenu presudu je doneo Viši sud u Beogradu, šest godina nakon ovog svirepog ubistva. 

Presuda je izrečena 21. juna, a sada je pisani otpravak dostavljen strankama, tužilaštvu i odbrani, koji imaju pravo da izjave žalbu, pišu prestonički mediji. 

Sud je Petroviću produžio pritvor do upućivanja na izvrešenje kazne, u koju mu se uračunava i vreme provedeno u pritvoru. 

Oštećeni su upućeni na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva, dok je Petrović obavezan da plati troškove postupka. 

Sud je procenio da je Petrović za vreme ubistva bio u stanju smanjenje uračunljivosti do stepena bitnog, ali ne bitno, te da je bio svestan da je njegovo delo zabranjeno. 

Petrović je u stanu njihove ćerke u Ustaničkoj ulici u Beogradu, supruzi nožem naneo ukupno 52 ubodne rane u grudi i stomak, koji su bili smrtonosni. 

Nakon ovog svirepog ubistva on je navodno pokušao da sebi oduzme život, prvo nožem kojim je počinio ubistvo, a potom antidepresivima i antiepilepticima. 

Petrović je suprugu ubio u noći između 15. i 16. maja 2016. godine. Ovaj zločin iznenadio je Vranjance, posebno one koji su ih dobro poznavali, jer su Miroljub i Snežana važili za skladan bračni par. Bili su uvaženi i poštovani u gradu gde su rođeni i gde su živeli i radili. 

On je diplomirani pravnik. Radio je u „Simpu“ gde je bio na veoma važnim i odgovornim funkcijama. Jedno vreme je bio i zamenik genaralnog direktora. Veoma cenjen i poštovan u kolektivu u kome je proveo ceo radni vek. 

Njegova supruga Snežana diplomirani istoričar umetnosti radila je u Narodnm muzeju u Vranju. Bila je izuzetno pametna, obrazovana i sposobna i posao je  obavljala sa velikom ljubavlju i žarom.  

Dugo godina uspešno je obavljala funkciju direktora Narodnog muzeja u Vranju, a smrt ju je zatekla na mestu upravnika Galerije ove kulturne ustanove. Ostavila je snažan trag i pečat razvoju kulture vranjskog kraja. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare