Za samo nekoliko sati pristiglo je 6.500 glasova za najbolje nastavnike

NIŠ

Onlajn glasanje na konkursu za izbor najboljih primera nastave na daljinu, počelo je 15.maja u ponoć, a već u prvim jutarnjim satima pristiglo je više od 6.500 glasova. Građani su glasanjem podržali primere najkreativnijih predavanja koja su đacima tokom kućne izolacije školske obaveze učinili posebno zanimljivim i edukativnim. Od 22. aprila kada je otvoren konkurs pod sloganom „Magija je u rukama nastavnika“ nastavnici i stručni saradnici osnovnih i srednjih škola dostavili su više od 180 prijava. U prvim satima glasanja, najviše glasova dobili su primeri iz srpskog jezika i književnosti i stručnih predmeta.  

                                   Nastavnici su kao sredstva prilagođavanja formalnih znanja najčešće koristili video igre, YouTube snimke i izrade veb stranica. Na konkurs su stigli i lepi primeri inovativne nastave kod izbornih predmeta, poput građanskog vaspitanja i veronauke.

                                 „Očekujemo da ćemo dobiti još mnogo kreativnih primera nastave na daljinu, jer konkurs traje do 31. maja. Pozivamo sve građane da se uključe, da pogledaju prijave koje su objavljene na portalu www.jpd.rs i da svojim glasom podrže najmaštovitije i najbolje nastavnike“, kaže Dušan Vasiljević iz NALED-a, koji zajedno s organizacijom Connecting, u okviru projekta Javno-privatni dijalog radi na zagovaranju teme “Obrazovanje  za 4.0 revoluciju”.

                                    Javni poziv za konkurs raspisali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Republički sekretarijat za javne politike, NALED i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“ u okviru projekta Javno-privatni dijalog, čiju realizaciju podržava USAID. Glavni medijski partner je Radio-televizija Srbije, koja je u okviru svog obrazovnog programa omogućila emitovanje nastave na daljinu i sve nastavne jedinice učinila dostupnim na sajtu i aplikaciji RTS planeta. Pokrovitelji nagrada su za sada Comtrade, Eurobank i Laguna.

                                   Stručni žiri će odabrati 10 najboljih primera online nastave. Pored dodele priznanja i vaučera za kupovinu elektronskih knjiga, pripremljene su i vredne nagrade za najbolje – studijsko putovanje u Finsku i Estoniju i laptop za prvo mesto, laptop i pametni telefon za drugo, a za treće mesto tablet i pametni telefon. Predviđena je i specijalna nagrada publike – pametni telefon najnovije generacije, specijalna nagrada za najbolje izvedenu nastavu putem televizije – smart televizor sa kamerom, a posebna nagrada će biti dodeljena i na osnovu online glasanja.

                              Konkurs je deo aktivnosti u okviru četvorogodišnjeg Projekta javno-privatnog dijaloga koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj,USAID, a sprovodi NALED u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare