Za radove na Južnoj Moravi 55 miliona dinara

VRANJE

Radove na rekonstrukciji nasipa na Južnoj Moravi, u petak, su obišli direktor Vodoprivrednog centra „Morava“, Dragoljub Miljoković i predstavnici rukovodstva grada Vranja.

,,Izvode se radovi na izradi novih ustava i rekonstrukciji nasipa u dužini od oko 3 kilometra. Na taj način povećava se stepen zaštite i sigurnosti od poplava, ali i mogućnost evakuacije unutrašnjih voda iz nasipa ka Južnoj Moravi“, rekao je Miljoković.

Zahvaljujući ovim radovima stvorena je mogućnost za uređenje i dela zemljišta sa druge strane bedema za koji je zadužen Grad Vranje.

„Radi se o kanalima koji odvode višak vode u Južnu Moravu. Ranije sređivanje ovih kanala nije imalo smisla jer ustave nisu radile, ali je sada potpuno drugačija situacija. U što kraćem roku nastojaćemo da realizujemo pomenute radove. Na taj način će obradivo zemljište površine od oko 300 hektara biti potpuno zaštićeno“, kaže gradski većnik zadužen za poljoprivedu, Aleksandar Janjić.

Radove na Južnoj Moravi, preko Kancelarije za javna ulaganja, u ukupnoj vrednosti oko 55 miliona dinara, finansira Republička vlada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare