Za projekte 525.000 dolara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BEOGRAD-VLADIČIN HAN

Do kraja aprila sedam lokalnih samouprava u Srbiji raspisaće, uz podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), javne pozive za finansiranje projekata organizacija civilnog društva (OCD) koji mogu da doprinesu lokalnom razvoju, saopšteno je danas iz UNDP.

Javne pozive će otvoriti Grad Kruševac, Uprava za omladinu i sport grada Novog Sada, Grad Subotica, kao i opštine Babušnica, Vladičin Han, Vrnjačka Banja i Topola, a cilj je da jačanjem saradnje sa organizacijama civilnog društva, lokalne vlasti u tiim gradovima i opštinama unaprede kvalitet javnih usluga koje pružaju građanima i građankama, navodi u saopštenju UNDP.

Za realizaciju najuspešnijih projektnih predloga koji pristignu na javne pozive u 2022, biće izdvojeno ukupno do 525.000 dolara, odnosno do 75.000 dolara po lokalnoj samoupravi što, osim sredstava koje je obezbedila EU, uključuje i sufinansirajuća sredstva lokalnih samouprava.

Kroz javne pozive će biti podržani projekti OCD koji doprinose unapređenju položaja i kvaliteta života mladih i pripadnika i pripadnica ranjivih grupa, kao i drugi projekti koji su u skladu sa razvojnim prioritetima ovih sedam lokalnih samouprava, poput unapređenja javnog zdravlja, zaštite životne sredine i razvoja turizma i kreativnih industrija.

Organizacije civilnog društva predloge mogu da prijave na osnovu pojedinačnih javnih poziva koje će svaka lokalna samouprava zasebno raspisati tokom aprila 2022. godine.

Više detalja o uslovima, rokovima i načinu prijave, kao i sva neophodna dokumentacija, biće po otvaranju javnih poziva dostupno na zvaničnim internet stranicama lokalnih samouprava, kao i na sajtu https://www.rs.undp.org/, navodi UNDP u saopštenju.

Javni pozivi za finansiranje projekata organizacija civilnog društva raspisuju se u okviru projekta „ReLOaD2 – Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2“, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP. 

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare