Za praznik izložba pasa

VRANJE

Kinološko društvo „Švrća“ iz Vranja, 1. maja, u Gradskom parku  organizuje Izložbu pasa CACIB 2017.

Sudeći prema broju učesnika, od kojih je veliki broj iz inostranstva, biće to najveća izložba pasa. Interesovanje građana je izuzetno veliko, kaže predsednik društva, Mića Mladenović.

„Potvrđen je dolazak izlagača iz Rusije, Litvanije, Ukrajine, Velike Britanije, Španije, Finske, Belgije, Francuske, Austrije, Italije, Poljske, Slovačke, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Grčke, kao i iz cele Srbije. Kuriozitet je što je dve trećine učesnika iz inostranstva, a zanimljivo je da imamo i grupu koja dolazi iz Vladivostoka koji je od Vranja udaljen 11.000 kilometara“, ističe Mladenović.

On dodaje da će tada biti održana i specijalizovana izložba nemačkih boksera, što je novina. Njih će ocenjivati prof. dr Miloć Lučić, Marko Lepasar iz Estonije, Georgi Hristozov iz Bugarske, Sašo Pešev iz Makedonije, Polina Simić, Tijana Konrad i Nikola Konrad iz Srbije.

Organizatori su se pobrinuli za bogat nagradni fond u vidu uvoznih pehara.

Pokrovitelj izložbe je grad Vranje , a generalni sponzor nagradnog fonda je Royal Canin. Sponzor je i Fabrika lekova „Krka“iz Slovenije.

Izložba će imati i humanuitarni karakter, s obzirom da će se Kinološko društvo priključiti akciji prikupljanja pomoći za lečenje Miljane Ristić Stanković iz Vranja, koja se bori sa dijagnozom akutna mijeloblastna leukemija.

Na dan izložbe u Gradskom parku biće prikupljana novčana pomoć, koja će biti uplaćena na namenski račun, kaže Mladenović.

(Foto : Kinološko društvo „Švrća“)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare