ZA PLAFON U VUČJU TUŽILAŠTVO „ NEMA OSNOVA ZA KRIVIČNI POSTUPAK“

LESKOVAC

Osnovno javno tužilašto u Leskovcu je obavestilo OŠ „Bora Stanković“ u Vučju da se spisi i predmeti sačinjeni u vezi pada plagfona arhiviraju, jer iz istih ne proizilazi osnovna sumnja da je izvršeno krivično delo za koje se gonjenje preduzima prema službenoj dužnosti i da nema mesta pokretanju krivičnog postupka, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović a prenosi leskovački nedeljnik “Nova Naša reč”.

Samo godinu dana nakon renoviranja početkom februara ove godine plafon osnovne škole „Bora Stanković“ u Vučju je pao, i samo zahvaljujući čistoj sreći, jer se nezgoda dogodila u noći između petka i subote, nije stradalo ni jedno dete. Od tog događaja prošlo je više od 10 meseci, a da se još uvek nije utvdilo ko je odgovoran i zašto se sve ovo desilo. Opozicija je za skupštinskom govornicom više puta prozivala vlast da o ovom događaju ćuti (i, logično, time nekoga štiti, ili je pak „nesposobna“ da utvrdi istinu), a ovo je često bila i tema koferencije za novinare opozicionih stranaka.
Na poslednjem skupštinskom zasedanju gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović govorio je o ovoj temi i izneo neke podatke, koje prenosimo.
-Osnovno javno tužilašto u Leskovcu je obavestilo OŠ „Bora Stanković“ u Vučju da se spisi i predmeti sačinjeni u vezi pada plagfona arhiviraju, jer iz istih ne proizilazi osnovna sumnja da je izvršeno krivično delo za koje se gonjenje preduzima prema službenoj dužnosti i da nema mesta pokretanju krivičnog postupka, rekao je Cvetanović i dodao:
-Od pada plafona u OŠ „Bora Stanković“ u Vučju GSZ „Pionir“, koji je izvodilo radove, nije bio ponovo angažovan na izvođenju bilo kakvih radova od strane Gradske uprave za društvene delatnosti. Jedino je radilo na partnernom uređenju dvorišta u OŠ „Josif Kostić“ u Leskovcu, i mislim da je taj posao dobro uređen.
-Znači, firma nije na negativnoj listi u Upravi za javne nabavke, nema zabranu od strane republičke komisije za zaštitu prava ponuđača, nema izrečene pravosudne sudske mere zabrane osnovne delatnosti, uredno je registrovana u registu ponuđača Agencije za privredne registre. Za razliku od drugih, mi smo kao grad imali želju i volju da pomognemo tad. Na žalost, desilo se to što se desilo, na sreću, niko nije stradao. Ali, zar je moguće da baš gradonačelnik odgovara za svaku ambulantu koja je pod ingerencijom Ministarstva zdarvlja, za svaku školsku insitutciju koja je pod ingerencijom Ministarstva prosvete, za sve što se desi kada neko nešto uradi, i kada neki odbornik izađe i kaže nešto što je nepirmerno. Za sve ja odgovaram, zaključio je svoje izlaganje na ovu temu Cvetanović

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Vucje
Vucje
8 godine pre

“Od pada plafona u OŠ „Bora Stanković“ u Vučju GSZ „Pionir“, koji je izvodilo radove, nije bio ponovo angažovan na izvođenju bilo kakvih radova od strane Gradske uprave za društvene delatnosti. Jedino je radilo na partnernom uređenju dvorišta u OŠ „Josif Kostić“ u Leskovcu, i mislim da je taj posao dobro uređen”
Baš neka dobra firma, od gradjevinskih radova do uređenja dvorišta. Kakva svestrana firma, baš kao i gradonačelnik. Svaka čast!!! A nesavestan rad, ugrožavanje sigurnosti, ….. SRAMOTA

Peci
Peci
8 godine pre

A kako je rešen plafon posle pada? Da li je ista firma ponovo “pobedila” na tenderu? Ko će platiti štetu? Koliko ja znam, ista firma je bila angažovana na celom spratu u ovoj školi, pa mislim da je ugrožena sigurnost celog sprata, odnosno dece i nastavnika koji moraju da rade u ovim prostorijama. I, niko nije kriv, iliti “pojeo vuk magarca”. Tako se radi sa parama poreskih obveznika u ovoj zemlji. Čija je ovo sramota, ko se igra životima dece, …?