Za pevače na “Roštiljijadi” dali 58.000 evra, kolika je zarada TOL-a , još uvek nema odgovora

LESKOVAC

Iz Turističke organizacije Leskovca stiglo je saopštenje za javnost potpisano od strane direktora Nebojše Kocića, a koje se tiče organizacije protekle „Roštiljijade 2021.“ U saopštenju se kaže:

„Građanima Leskovca je poznato da se Turistička organizacija grada Leskovca uspešno bavi realizacijom mnogih aktivnosti za koje je do sada dobila mnogo nagrada i priznanja. Realizacijom ovih aktivnosti TOL ostvaruje svoju misiju unapređenja turističkih potencijala Leskovca i okoline u cilju razvoja čitavog našeg područja kao primamljive turističke destinacije.

Najznačajnija manifestacija koja ima nacionalni značaj je leskovačka „Roštiljijada“. S ozirom da je od njenog završetka proteklo nešto više od dva meseca, sada smo u mogućnosti da saopštimo informacije sa kojima javnost treba da bude upoznata. „Roštiljijada 2021” je organizovana u nikada do sada težim okolnostima. Nepovoljna epidemiološka situacija i odobrenje koje smo dobili na dan početka održavanja manifestacije u velikoj meri uticali su na slabiji odaziv ugostitelja kao i na manju posećenost gostiju iz inostranstva. Turistička organizacija grada Leskovca ne bi dobila dozvolu za održavanje manifestacije da nisu sprovedene sve epidemiološke mere što je, između ostalog, podrazumevalo dopremanje i montažu zaštitinih ograda u dužini od 1.500 metara. Na dvanaest kontrolnih punktova od 08 do

01 sat iza ponoći svakodnevno je uz pripadnike PU Leskovac i zdravstvenih radnika, bilo angazovano 80 kovid-redara. Angažovanje kovid redara, kao i prevoz, montaža i demontaža ograde znatno su povećali troškove manifestacije.

Što se tiče estradnog programa, on je zbog zakonske procedure dogovaran u drugoj polovini jula meseca, kada je bila povoljnija zdravstvena situacija. Obaveštavamo vas da su troškovi muzičkog programa u bruto inosu iznosili 6.985.600 dinara ili pojedinačno: Svetlana Ražnatović – 3.540.000, Željko Bebek – 826.000, Zorica Brunclik – 708.000, Ana Bekuta 708.000, grupa „Kerber“- 649.000 i „Amadeus bend” 554.600 dinara.

Troškove organizacije manifestacije podrazumevaju i montaža i demontaža štandova, privremenih priključaka na izvor električne energije, vodovodne i kanalizacione mreže, bine, rasvete i ozvučenja, vatromet, eko toalete, kontrola ispravnosti namirnica, troškovi smeštaja i ishrane gostiju i izvođača programa.

Zahvaljujući organizaciji ove manifestacije, Leskovac je tokom tri decenije posetilo i na najlepši način doživelo više miliona ljudi iz zemlje i inostranstva. Leskovačka „Roštiljijada” je poseban uticaj imala na lokalne prihode koji se ostvaruju u dane manifestacije kroz hotelsko­ ugostiteljske i trgovinske usluge, sto znači da je Leskovac za vreme trajanja manifestacije u potpunosti zaposlen grad koji privređuje, stvara i zarađuje u svakom pogledu. Izmedu ostalog, „Rostiljijada” je postala nacionalni hrend kojim se nacionalna Turistička organizacija predstavlja na najvećim svetskim turističkim događajima (sajmovima turizma u Moskvi, Londonu, Sofiji, a od 9. do 15. januara naredne godine i na sajmu turizma u Dubaiju u okviru EXPO-a).

Ovim putem bismo se zahvalili svim medijima koji su pratili aktivnosti vezane za manifestaciju, bez ikakve nadoknade od strane Turisticke organizacije grada Leskovca.

Smatramo da smo ovim saopstenjem zadovoljili interesovanje javnosti, a ukoliko to nismo, vrata Turističke organizacije grada Leskovca su svima otvorena.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare