Za peti mandat gradonačelnika za Gorana Cvetanovića glasalo 49 odbornika, medju njima i Jedinstvena Srbija

LESKOVAC

Na konstitutivnoj sednici za gradonačelnika Leskovca izabran je Goran Cvetanović, doktor medicinskih nauka. On je i do sada obavljao ovu funkciju na koju je izabran po peti put. Svoj glas za izbor je dalo 49 odbornika. Za njegov izbor glasali su odbornici sa liste „Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane“ (njih 39), liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“ (osam odbornika je glasalo, a odsutni su bili Nenad Filipović i Živojin Stefanović) i dvoje odbornika koalicije „Zavetnici“ i „Dveri“. Zahvaljujući se na izboru Cvetanović je rekao da kažu kako postoji voz života na koji retko ko ima priliku da stigne na vreme i ukrca se u taj voz.

„Jednom ukrcati se na taj voz znači da ste imali mnogo sreće, po malo znanja, ali i mnogo rada, trčanja, znoja i mnogo energije. Kada to pet puta uradite u životu, a retko ko je imao tu privilegiju i čast i mogućnost da vam građani daju takvo poverenje i znajući da imam dosta sreće, a pomalo i znanja, ali zahvaljujući mom timu, zahvaljujući svim ljudima i podršci koju imam od svih građana Leskovca to je bila nemoguća misija. Ovo je velika odgovornost, da se postignu nedostižni ciljevi, da se lestvica digne na najviši nivo, da u svakom novom mandatu budemo što uspešniji i bolji. Hvala i koalicionim partnerima koji će zajedno sa nama da jure taj voz i da stignemo na cilj, a to je bolji i kvalitetniji život građana.“

Na Cvetanovićev predlog izabrani su zamenica gradonačelnika i 11 članova Gradskog veća. Zamenica će, kao i do sada, biti Lidija Dimitrijević, doktor medicine.

GRADSKO VEĆE

Za članove Gradskog veća grada Leskovca na stalnom radu izabrani su Jovana Ivanović, master ekonomista (SPS), za oblast finansija i budžeta; Zoran Branković, master inženjera građevinarstva (SNS), za oblast planiranja, izgradnje i vanrednih situacija; Aleksandar Pejčić, doktor nauke sporta i fizičke kulture (SNS), za oblast omladine i sporta; Marija Rajković, master profesor srpskog jezika (SNS), za oblast turizma i kulture; Brankica Stamenković, magistar geografije, za oblast obrazovanja; Žarko Bogatinović, diplomirani inženjer poljoprivrede (SNS), za oblast ekologije i zaštite životne sredine; Jelenu Miljković, master pravnik (SNS), za oblast komunalnih delatnosti; Aleksandra Stojanović, diplomirani filologa (SNS), za oblast socijalne zaštite i brige o porodici i deci.

Članovi Gradskog veća koji neće biti na stalnom radu biće Milan Pešić (SNS), diplomirani ekonomista, za oblast privrede i investicija; Goran Vukadinović, diplomirani ekonomista (SNS), za oblast zdravstva i Ljiljana Ilić, ekonomista (PUPS), za oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milion i po od 6 i po je manjina
Milion i po od 6 i po je manjina
4 meseca pre

1 783 701 grafjana je glasalo naprednjake od ukupno 6 500 666 biraca. Pogresna percepcija o vecinskoj podtsci krije se iza neumoljivih brojki da manjina zapravo podrzava SNS. Zato sto broj SNS glasaca od ukupno svih gradjana s pravom glasa iznosi bednih 27,44 % odnosno nesto vise od trecine gradjana sa pravom glasa. Neodgovorno je zato hvalisati se dok donosis odluke i za one koji nisu uopste glasali jer se i njih tice sposobnost vlasti da unapredjuje zivot gradjana. Jedan milion u odnosu na 6 miliona nije dovoljno, nije vecina, nego manjinska podrska ovoj vlasti.
Vlast unizi skolu, znanje, profesore. Nepismeni gradjani ne racunaju. Slusaju blebetanja vlasti bez matematicke provere. Glupima se lakse upravlja. Lakse ih prevaris, obmanes.