Za otpremnine tehnološkim viškovima u javnim preduzećima novac iz budžeta grada

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Koliko će iz budžeta grada biti izdvojeno novca za otpremnine zaposlenima u javnim preduzećima , bila je jedna od tema današnje sednice Gradskog veća.

JKP „Vodovod“ dobilo je saglasnost za izmenu programa poslovanja zbog dobrovoljnog odlaska zaposlenih iz ovog preduzeća. Direktor Staniša Ristć kaže da se na nakon sprovedenog anketiranja deset zaposlenih javilo da napusti pfirmu uz isplatu zakonski predviđene otpremnine.

„Rukovodstvo „Vodovoda“ je pozitivno odgovorilo na šest prijava i oni mogu da napuste preduzeće jer se neće remetiti proces rada. Neophodan iznos za nadoknadu prilikom odlaska je 4.212.585 dinara i ova sredstva će Grad Leskovac prebaciti „Vodovodu“. U isto vreme, za ovih šestoto radnika, do njihovog redovnog odlaska u penziju po osnovu zarada i naknada zarada, preduzeće bi trebalo da izdvoji 36.039.442 dinara.“

Sličan problem ima i JKP „Toplana“ gde je troje radnika izjavilo da želi da sporazumno napusti preduzeće i za šta je namenjeno 3.206.005 dinara.

JP „Pijaca“ je u ovu svrhu odobrena subvencija u iznosu od 25.200.000 dinara, a direktor Milan Stojković kaže da je u toku procedura oko izjašnjavanja radnika oko dobrovoljnog napuštanja firme od strane zaposlenih.

Direktor JP „Dom“ Dragan Stojiljković kaže da nakon ankete u ovoj firmi je utvrđeno da sedam uposlanika želi da dobrovoljno raskine radni odnos, a da je za otpremnine potrebno 8,5 miliona dinara, u šta spadaju i zaostale zarade.

„Ovaj iznos uvećava subvencije „Domu“ sa 60 na 68,5 miliona. Inače, ovih 8,5 miliona je jednogodišnja zarada ovih sedam radnika.“

Na Dnevnom redu je bila i saglasnost za korišćenje sredstava iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, a Dejan Ranđelović, predsednik ove komisije, kaže da je najveće interesovanje bilo za meru investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, gde se javilo 958 zainteresovanih. Četiri zahteva je podneto za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture, odnosno bušenje bunara, a jedan zahtev je bio za podsticaje za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare