Za osumnjičenog u slučaju napada kod Štrpca je određen pritvor

ŠTRPCE-UROŠEVAC

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela, zatražilo je od Osnovnog suda u Uroševcu određivanje mere pritvora u roku od 30 dana protiv okrivljenog A.K., koji je odlukom državnog tužioca pod mera zadržavanja od 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo „Ubistvo u pokušaju“.

Po zahtevu tužilaštva postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 6. januara 2023. godine, oko 14.00 časova, u selu Gotovuše, opština Štrpce, namerno pokušao da oduzme živote povređenih M.S. i S.S. gde je posle verbalne svađe koja se dogodila na licu mesta izvadio revolver marke „mosberg” i dva puta pucao pogodivši povređene, a usled ovih udaraca povređeni su zadobili telesne povrede, koje su prvobitno upućene u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnici u Gračanici, čime je izvršio krivično delo „Teško ubistvo u pokušaju“ iz člana 173 stav 1 pododeljci 1.1, 1.5 i 1.11 u vezi sa članom 28 TSRK, navodi se u saopštenju.

U vezi sa istim postoji sumnja na osnovu činjenice da je na isti datum, vreme i mesto kao u prvoj odredbi, okrivljeni, kršeći važeći zakon o oružju na Kosovu, upotrebio licencno oružje marke „Mossberg model MC2C, kalibra 9Ks19mm, kojim je izvršio krivično delo „Upotreba opasnog oružja ili alata“ iz člana 367 stav 1 TSRK-A.

Takođe, prema navodima Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da je 6. januara 2023. godine, oko 13.00 časova, u Brezovici, opština Štrpce, okrivljeni pričinio veliku opasnost po živote ljudi upotrebom oružja, na taj način što je sa svojim automobilom marke „golf V”, nemogućim da uđe na put koji vodi ka Ski centru, pošto je na putu bila gužva građana, isti skreće ka Štrpcu i iz revolvera marke „mosberg” „pucao pet puta u vazduhu, čime je počinio krivično delo “izazivanje opšte opasnosti” iz člana 356 stav 1 TSRK-A.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare