Za namensku industriju 145 miliona evra u prvom kvartalu 2022.godine

NIŠ

 Trećeg dana posete Nišu, predsednik Srbije Aleksandra Vučić prisustvovao je prikazu sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva, protivazdušne odbrane i 63. padobranske brigade. Pre vežbe održan je i sastavnak sa predstavnicima Ministarstva odbrane, namenske industrije i remontnih zavoda, nakon koga je doneta odluka država uloži u razvoj, osavremenjavanje, kao i povećanje ekonomičnosti i rentabilnosti domaće namenske industrije.

      “Doneli smo odluku da već u prvom kvartalu 2022.godine, dakle u roku od tri meseca pomognemo našu namensku industriju sa oko 145 miliona evra.Time ulažemo u striktnu kontrolu Ministarstva odbrane, ulažemo u kupovinu novih proizvodnih pogona, novih mašina, nove opreme kako bismo mogli da osavremenimo naše fabrike, podstaknemo bolji proizvodni proces, veću ekonomičnost i rentabilnost i,  razume se, bolji položaj i za našu vojsku”, kazao je  Vučić.

     Pokušaj očuvanja domaće namenske industrije ići će iz dva ugla, najavio je Vučić.

     “Da u narednih pet godina naručimo opreme, naoružanja, oruđa, dakle i vozila ali i ubojnih sredstava, municija,  mina, raketa, od namenske industrije Srbije u visini od milijardu i 250 miliona evra. To je dodatni podsticaj za razvoj naših fabrika namenske industrije”, dodao je Vučić.

    Prilikom posete Vojnom aerodromu u NIšu Vučić je najavio dalja povećanja plata pripadnicima MInistarstva odbrane, a sve kako bi se zaustavio dalji odliv iz jedinica I privukao značajno veći broj ljudi u vojsku Republike Srbije.

   “Sasvim sigurno da imamo najveću popunjenost na jugu Srbije i nama i najveći broj vojnika, kada gledate, imamo  u Nišu, Toplici, Vranju, Leskovcu, Pirotu. I  Kraljevo ima pristojnu popunjenost. Najnižu popunjenost imamo tamo gde je najviši  životni standard a to su Beograd i Vojvodina”, kazao je Vučić.

     Vučić je u Nišu najavio i novu nabavku helikoptera u naredne dve godine. Kako je istakao sa još 30 helikoptera, Srbija će imati najaču flotu u regionu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare