Za Leskovac ZAJEDNO odgovara Cvetanoviću: Ko vam je, i zašto, zapalio vilu na Vlasinskom jezeru?

LESKOVAC

 Grupa građana za Leskovac Leskovac – ZAJEDNO u odgovoru na današnju konferenciju gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića navodi da “korupcija podrazumeva nezakonito korišćenje položaja ili funkcije za sticanje koristi za sebe ili bliske srodnike”.

” Gradonačelnik Cvetanović, kao vešt političar, pokušava da stavi u isti koš sebe i odbornike grupe gradjana Za Leskovac ZAJEDNO (Nebojšu) Cakića i (Nenada) Zdravkovića, ili da pažnju javnosti sa svojih dugogodišnjih korupcionaških afera preusmeri na opozicione odbornike, ali to nije moguće.

Prvo, odbornici Cakić i Zdravković nisu bili na funkciji ili položaju da bi mogli da budu korumpirani, što potvrdjuje i činjenica da nisu bili u obavezi da podnose prijavu o svojoj imovini (osim Cakića u poslednjih godinu dana kao narodnog poslanika)

Drugo, gospodin Cvetanović dva puta na široko i dugačko priča o odbornicima Cakiću i Zdravkoviću i nijedanput ne pominje koju korist ili beneficiju su dobili, iskoristili, zloupotrebili, iz prostog razloga što niti su bili u mogićnosti, niti su učinili bilo šta nezakonito. Uostalom, gradonačelnik Cvetanović ima pod kontrolom sve institucije (policiju, tužilaštva, poresku upravu, inspekcije) koje se bave  borbom protiv korupcije, te je u mogućnosti i u obavezi da procesuira sve koruptivne pojave.

Za razliku od pomenutih odbornika, Goran Cvetanović se nalazi duže od 20 godina na funkcijama i položajima koji omogućavaju korupciju, on je i svojim poslednjim izjavama potvrdio (samo mali deo) korupciju, tako što je potvrdio da se zgrada gradi na njegovom zemljištu, da njegov pobratim gradi, i da njegova porodica ima stambeni prostor u pokazanoj zgradi, kao i da nije naplatio zakupninu od firme „Džinsi“ (ili je možda naplatio kad je bio gost kod vlasnika u Turskoj).

Kao sto smo obećali nastavićemo da javnost upoznajemo sa načinima i rezultatima korupcionaškog dugogodišnjeg delovanja gradonačelnika Cvetanovića i članova njegove odnosno njegovih porodica. Za početak odgovorite na pitanje ko je, a naročito zašto, zapalio vilu na Vlasinskom jezeru?

I još nešto, kada instituciije države Srbije počnu da rade u skladu sa zakonom, tada ćemo preduzeti korake i predati dokaze o vašoj korupciji, jer sada je iluzorno očekivati da će ljudi koje vi i vaša partija i bratija postavljate, raditi svoj posao kada ste vi u pitanju, poručuju u saopštenju odbornici GG Za Leskovac – Zajedno. (kraj) SA/MS            

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Popadić
Popadić
9 meseca pre

Faraona niko ne može da nadmaši u korupcijama na svim poljima,svi rade za njega kako im on da nalog,o javnim nabavkama i netreba da se govori,vidi se i na izgradnji trga,pa ulična rasveta i td ali je nemoguće da se išta sada pokreće nego kad bude papa onda pa u buvaru i da sve vrati! Džinsi je samo jedan detalj njegovog uspešnog rada za sebe,naplatio je on sve a za radnike nije ostalo ništa,dokazaće mu se sve to brzo,lažima dolazi kraj!

Beše
Beše
9 meseca pre

Nisam bas siguran, a da se prisetimo: gosn poslanik opozicije je opustosio pionir i zatvorio brojna radna mesta, radnici na ulice, u vreme Djindjica bese uticajno “momce”, bese i posle, dok je dobar bio sa gradonacelnika bese zamenik direktora u republicku instituciju znaci bese vlast a predstavlja se ko opozicija. Covek “Istina” njemu pa najbolje, gde zamislis tu stanovi, apartmani, oces Zlatibor oces Grcka (to ima), oces pregledi u drzavno(e to nema mora privatno da se plati…) Ma sve im loše a sve im dobro. Dvojac uzas, a treceg nema.
Bese im lepo pa cutase a sad nesto pokusavaju, tako bese…znamo se