Za Leskovac zajedno izlazi na lokalne izbore

LESKOVAC

Lista ,Za Leskovac zajedno ,, izlazi na izbore, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Nosilac liste će biti dr Nenad Zdravković.

Na press konferenciji je skrenuta pažnja na nepostojanje fer i demokratskih uslova za jednako učešće svih u predizbornoj kampanji ali i stav da je skupština mesto gde se brane interesi gradjana.

Ova grupa je objasnila da još uvek čekaju sa predajom liste za lokalne izbore jer postoji interesovanje još nekih političkih činilaca za učešće na njoj ali i da će lista ubrzo btii predata.

Na konferenciji za medije koju je održala grupa građana „Za Leskovac zajedno“ potvrđena je odluka da se izađe na lokalne izbore koji će se održati 21. juna 2020. Nenad Zdravković, nosilac izborne liste, ističe da više neće sakupljati potpise podrške.

„S obzirom na ovu situaciju oko pandemije virusa kovid-19, ne želimo da dodatno ugrožavamo naše sugrađane tako što bi ih dovodili u situaciju da moraju, kako bi nama pružili podršku, se izlažu riziku da se zaraze. Mi smo pre proglašenja vanrednog stanja i prestanka izbornih radnji sakupili 1.710 potpisa i toliko ćemo predati Gradskoj izbornoj komisiji. To je dovoljno da naša lista broji 57 kandidata. Listu ćemo predati za nekoliko dana, jer još uvek vodimo neke pregovore i dogovore sa drugim opozicionim strankama. Naime, svi oni imaju probleme oko sakupljanja potpisa, odnosno na taj način se povećava rizik da se neko od građana zarazi virusom. Moguće je da iz tog razloga napravimo jednu zajedničku opozicionu listu, te je razlog da sačekamo još nekoliko dana.“

Kao potvrdu da je odluka da obustave prikupljanje potpisa doneta pre vanrednog stanja bila ispravna, Zdravković je iznep činjenicu da niko od njih nije bio zaražen u tom poslu.

„Ta obazrivost je i razlog zašto nećemo nastaviti sa sakupljanjem potpisa, ali i naše dileme da li nakon što je došlo do epidemije uopšte učestvovati na ovim izborima.

„Situacija je sada hiljadu puta gora. Uslovi su mnogo lošiji nego što su bili pre vanrednog stanja. Nalazimo se u jeku pandemijske kampanje koju sprovodi SNS, ali, bez obzira na način na koji oni koriste ovu situaciju koja nas je zadesila, mi smo ipak rešili da budemo tu za građane Leskovca i ne izigramo poverenje onih koji su nam dali potpis i na taj način glas za izlazak na izbore. Borba će biti mnogo teža nego pre vanrednog stanja, jer smo učesnici u trci gde je SNS na hiljadu metara ispred nas, a trka ima 1.500 metara.

Zdravković je pozvao građane da izađu na izbore i omoguće da se grad isčupa iz ruku jedne bahate i neodgovorne vlasti, te najavio da kampaniju voditi isključivo preko medija, kako ne bi da ni na koji način ugozili zdravlje građana.

Nebojša Cakić je dodao da je Srbija jedina država koja održava izbore u vreme pandemije.

„Zakazivanjem izbora stranka na vlasti je pokazala da im je jedino važno da po svaku cenu ostanu na vlasti. Postoje države u Evropi koje su otkazale izbore zbog pandemijske krize. Ono što je normalno u svim parlamentarnim demokratijama je da se izborna pravila ne menjaju najmanje godinu dana pre izbora. Ali, eto, kod nas su se izborna pravila menjala i ranije, ali nikada ili po prvi put u istoriji, kako oni vole da kažu, se sada izborna pravila menjaju u toku izborne kampanje.“

Cakić je dodao da je ovo jedina opoziciona lista, te da, među do sada predatim listama, ni jedna nije opoziciona, bez obzira na priče.

„Svi su oni imali nekog većnika, direktora… Bez obzira na neke smene na kraju i pretumbavanja, samo smo mi bili i ostali dosledni u svojim opozicionim stavovima.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miki
Miki
3 godine pre

Kakva bahatost, agresivnost, licemerje, laž, pohlepnost, manipulativnost…Nikada, gospodo vi niste bili opozicija! Koristili ste svoje odborničke mandate da pregovarate sa Cvetanovićem i ostvarite vaše lične interese…dobro vi znate koje…i sve što je vama lično bilo potrebno uspeli ste da ostvarite! Boli vas uvo za građane Leskovca! Jedino vam je važan vaš lični džep!