Za lakše pacijente spremne i hale u školama „Mika Antić“ i „Duško Radović“

NIŠ

  Grad Niš je učionio sve i preduzeo sve mere na vreme kako bi smanjio rizik od širenja koronavirusa, počev od ukidanja javnog prevoza, zatvaranje restorana, kafana i kafića, ali se na vreme učinilo sve da se pripremi i prostor za smeštaj lakših pacijenata koji su sa simptomima korone, kazao je gradonačelnik  Niša Darko Bulatović koji je juče sa  članovima Štaba za vanredne situacije posetio studentski dom kod Medicinskog fakulteta razgledajući prostor koji bi, eventualno mogao da se preuredi za prijem lakših pacijenata ukoliko to bude potrebno.

                  „Hala „Čair“ kao i mala sala pored hale u potpunosti su pripremljene za prijem lakših pacijenata, a pripremljene su  i  hale u osnovnim školama „Mika Antić“ i „Dušan Radović“ koje mogu da prime nekoliko stotina pacijenata“, kazao je gradonačelnik Darko Bulatović. „Idemo i korak dalje za slučaj da je to potrebno tako da ćemo i studentski dom pripremiti za pacijente, ali sve zavisi od nas samoh jer moramo da se čuvamo.Radimo na tome da sve bude spremno za slučaj potrebe“, naglasio je Bulatović i dodao da su za prijem i lečenje pacijenata spremne i sve klinike KC koje su za to izdvojene ističući „da moramo da odgovorimo na sve izazove koje nam ovo vreme nameće“.

               Prema njegovim rečima dezinfikovaće se i javne gradske površine kao i stambeni objekti.

                „Sredstava za dezinfikovanje javnih gradskih površina posebno tamo gde je frekvencija građana veća ima dovoljno. Preduzeimaju se i mere da se na posebnim lokacijama u samom centru grada  učine  dostupnim sredstva  za dezinfekciju i onima kojima su ona potrebna za dezenfekciju javnih površina ali i stambenih objekata. Što se tiče individulane zaštite u gradu, u apotekama, ima dovoljno i sredstava za dezinfekciju i maski i sitaucaija je sada mnogo bolja nego na samom početku što se toga tiče“, kazao je gradonačelnik Bulatović.

                Praktično to znači da će u centru grada biti postavljene cisterne sa sredstvima za dezinfekciju gde će skupštine stanara mogi da uzmu potrebnu količinu ovih sredstava za potrebe stambenog objekta.

               Gradonačenik Niša Darko Bulatović je svestan i činjenive da mnoga mala is rednja preduzeća sada ne rade zbog bezbednosti građana, ali su vlasnici tih radnji sada bez primanja.

              „Upoznati smo i sa predlogom mera države u tom smislu  da će se pomoći  privrednicima, a i grad će sa svoje strane učiniti sve što može, samo da ova situacija prođe, a učinićemo sve da se pomogne našoj maloj privredi. Za sada su nam sve snage usmerene ka tome da se ova epidemija što pre obuzda“, kaže Bulatović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare