Za jednaka prava osoba sa invaliditetom

NIŠ

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Lokalna ombudsmanka grada Niša, Katarina Mitrovski, održala je tribinu za studente na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, pod nazivom „Za jednaka prava osoba sa invaliditetom” pojam i značaj znakovnog jezika“.

Imajući u vidu činjenicu da građani nisu u potpunosti svesni svih teškoća i problema sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom Lokalna ombudsmanka će naročito u radu sa mladim ljudima, doprinositi podizanju nivoa svesti o osobama sa invaliditetom, njihovim pravima i njihovom doprinosu razvoja društva.

Svesna ogromne moći medija Lokalna ombudsmanka apeluje na zaposlene u medijima da u svom izveštavanju poštuju urođeno dostojanstvo osoba sa invaliditetom, njihovu individualnu autonomiju i pravo da odlučuju o svom životu. Lokalna ombudsmanka izričita je u stanovištu da invaliditet nije i da nikad ne može postati razlog za ne dostojanstven život. Kao delu ljudskog roda osobama sa invaliditetom pripadaju sva ljudska prava i osnovne slobode, bez ikakve diskriminacije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare