Za jedan dan saobraćajna policija u Leskovcu napisala 110 kazni

LESKOVAC

U toku je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, koja je usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila, a leskovačka saobraćajna policija za jedan dan napisala 110 kazni za saobraćajne prekršaje.

Saobraćajna policija svakog dana akcije je zbog toga angažovala sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

U MU/P-u napominju i će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja i naglašava da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica. Zbog toga je otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine jedan od prioriteta Uprave saobraćajne policije“.

Od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 % više u odnosu na isti period prošle godine.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sara
Sara
1 godina pre

Ako imamo znak za preporučenu brzina na putu 60km/h, a 20 metara dalje znak ograničenja na 50km/h, koliko je verovatno da će vas odmah posle tog znaka snimiti radar u “civilnom” puntu?
E, takvo stanje je ispred hotela kad ulazite u grad iz pravca Vlasotinca. Naravno da sam platila kaznu.