Za izgradnju novih ulica opredeljeno 225 miliona dinara

NIŠ

Programom izgradnje i održavanja ulica koji je završen i koji će biti prezentovan odbornicima grada na narednoj Skupštini grada predviđena je izgradnja velikog broja novih ulica u gradu  ali i rekonstrukcija postojećih.  

„ Mi smo ove godine za investicije izdvojili 2 milijarde 417miliona od čega će 480 miliona biti utrošeno za održavanje postojećih saobraćajnica a 225 miliona je planirano za izgradnju novih ulica. Veliki broj ulica će biti u programu i u zavisnosti od spremnosti projektno tehničke dokumentacije i dozvola ići će realizacija. Planira se izgradnje velike dužine saobraćajnica. Prema nekim seoskim područjima u potpunosti ćemo rekonstruisati neke saobraćajnice .

Planira se da se u gradskoj opštini Palilula uradi 21 ulica, u gradskoj opštini Crveni krst 34, Pantelej 35, Medijana deset ulica  a u opštini Niška Banja šest.

Komisija je zaključila da je izgradnja ovih ulica neophodno jer su ig gradske opštine označile kao apsolutne prioritete.

„To je na pragu da bude smpremno za realizaciju jer nije bilo realno staviti u program neke ulice u kojima imovinskapriprema nije okončana ili nije na pragu da se okonča. Da bi rešili jednu ulicu u gradu neophodno je preduzeti niz koraka. Najduži period je potreban upravo za imovinsku pripremu. „

Kako je rekao Miloš Milošević u Program su ušle isključivo ulice koje su imovinski rešene.

Ovo će detaljnije biti definisano kroz Program izgradnje.

Veliki broj projekata radićemo sa Republikom . Iz buđeta je za izgradnju izdvojeno 2 milijarde i 400 miliona a zajedno sa ulaganjima iz Republike je taj iznos preko pet milijardi.

„ Grad je okončao ono što je započeo i što je bilo najvažnije, a to su bile investicije za nove favrike, za nedostajuću infrastrukturu. To smo na sreću i zaovoljstvo uspeli da završimo u roku i sada nam slede niz manjih projekata.

Uz saobraćajnice najviše če se ulagati u vodovod i kanalizaciju.

Što se tiče azila za pse postoji dobra namera ali nisu rešena mnoga pitanja, pre svega gde će biti sagrađen, to predvideti planskim dokumentom, rešiti imovinske odnose  a tek nakon toga pristupiti projektu i izradi dokumentacije a potom i ostalo. Tako da će se o azilu za pse  govoriti kasnije.

„Sa zadovoljstvom bi istog dana uradili rebalans budžeta kada taj projekat bude spreman Ovo je izuzetno zahtevan i težak projekat“, rekao je Milošević.

Inače za azil treba obezbediti i saglasnost meštana gde će se azil graditi , a to je sada najveći problem .   

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
dimitrije
dimitrije
3 godine pre

Postovani presednice,zamolo bih Vas da se zuzmete i svojim autoritetom pokusate da nam resite zivotno egzisticionalno pitanje ulice.Naime vec od2015 pa zakljucno sa 2019 podnosimo zahtev za uredjenje ulice Jesenjinove,od Zlatiborske pa pored ograde kasarne u duzini od 354 metara.Upoznat sam da je od strane komisije usla u program ali bas nisam siguran dali ce to bas biti.Pisem Vam ispred potpisa svih stanara i privatnih kuca ,cija je zelja da se to uradi jer pored nepostojece infrastrukture neznam kako je mogla zgrada da dobije upotrebnu dozvolu.Ovde nemamo nista za svako snabdevanje moramo u ul. Kosovke Devojke.Put koji koristimo usto je neosvetljen a zimi se necisti paje vrlo tesko deci u skolu ili starijim licima do lekara,o hitnoj pomoci da i negovorimo.Ako je programom predvidjeno za izgradnju 225 miliona za nove ulice u gradu za predvidjenih nasih 35 bi trebalo da se nadje i Jesenjinova i ucinite nam zivot lepsim.Hvala na paznji i zadovoljstvo ce nama biti da Vas ugostimo kada to bude uradjeno. Imam 75 godina usto dosta bolestan a istupam kao ovlasceni prestavnik moj telefon 066 92 88 434 HVALA na paznji