Za festival „Zlatni puž 2021“ prijavljeni filmovi iz 101 zemlje sveta

VRANJE

Svetski festival dečjeg animiranog filma „Zlatni puž 2021“ u Vranju biće održan od 13. do 17. septembra. To je, danas, saopšteno na sastanku Organizacionog odbora ove manifestacije koja se već sedam godina održava u ovom gradu.

Za festival, čiji je program održavanja usvojen danas, prijavljena su 1.723 filma iz 101 države sveta. Komisija je pregledala sve prispele filmove i za zvaničan program festivala selektovano je 39 ostvarenja u kategoriji Small Snail i 31 u kategoriji Big Snail.

Filmovi će biti raspoređeni u četiri zvanične projekcije.

Žiri festivala radiće u sastavu Nitin Donde (Indija), Кuzman Кuzmanovski (Makedonija) i Nikola Majdak Junior (Srbija).

Član žirija iz Indije neće dolaziti u Srbiju, jer je ceo festival baziran na gostima iz zemlje i okruženja zbog aktuelne epidemijske situacije.

Na ovogodišnjem festivalu očekuju se gosti iz Makedonije i Srbije. Po tradiciji biće dodeljeno prvo, drugo i treće mesto u obe kategorije, Grand Prix za najbolji film prikazan na festivalu, diploma Nikola Majdak kao i specijalne diplome za segmente filmova za koje se žiri bude odlučio.

„Zlatni puž 2021“ imaće i prateći program i baziraće se na deci, mladima, mentorima, organizatorima festivala i udruženjima iz Srbije koji se bave animiranim filmom, „kratkim“ filmom i organizuju slične festivale poput ovog u Vranju.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović, koja je predsedavala odborom je rekla da će Grad, kao i svih prethodnih godina, podržati organizaciju ove manifestacije, koja će biti u skladu sa epidemijskim merama koje u tom trenutku budu bile na snazi.

Organizator festivala je Javna ustanova „Škola animiranog filma“, uz podršku Grada Vranja i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare