Za energetsku efikasnosti Vranje izdvojilo 10 miliona dinara

VRANJE

Grad Vranje nastavlja sa sprovođenjem Zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije.

Za realizaciju Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova resorno ministarstvo izdvojilo je 9.720.000, dok je Grad Vranje opredelio 10 miliona dinara.

Ugovor o tome, u petak, je u Aranđelovcu, u ime lokalne samouprave, sa resornom ministarkom Zoranom Mihailović potpisala zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Gradonačelnik Slobodan Milenković kaže da jer reč o veoma značajnim sredstvima koja će omogućiti da grad Vranje nastavi sprovođenje Zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije.

Podsetio da je tokom 2021. godine grad već uspešno realizovao jedan projekat subvencionisanja energetske sanacije stambenih objekata. Ove godine novina je da će sve mere biti obuhvaćene.

„Energetska efikasnost i racionalna upotreba energije, njena ušteda, sigurnost snabdevanja energijom, kao i zaštita životne sredine u javnom su interesu Republike Srbije“, istakao je Milenković.

Gradonačelnik je pozvao građane da se, nakon objavljivanja Javnog poziva za sprovođenje ove mere, prijave u mnogo većem broju nego prošle godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare