Za dva i po meseca Kancelarija za brze odgovore dobila 700 zahteva građana

NIŠ

Kancelarija za brze odgovore pokazala se kao pun pogodak. Sugrađani nam se obraćaju sa konkretnim problemima koje rešavamo u najkraćem roku. Nišlije lično, telefonom ili mejlom daju predloge ili iznose probleme. Zajedno činimo naš grad boljim mestom za život, ističu nadležni u gradu.

                                U Kancelariji koja je krajem aprila otvorena u Nišu, telefoni neprestano zvone. Građane uglavnom zanimaju komunalni problemi. 

                                „Za dva i po meseca Kancelarija za brze odgovore dobila je preko 700 zahteva građana koje rešavamo za dan, najkasnije dva. Najčešći zahtevi su povezani sa pakingom, šišanje trave, neki se odnose na šahte. Zahteve građana upućujemo preduzećima koja su nadležna za pojedine primedbe i oni to odmah rešavaju“, kaže Milena Gocić iz Kancelarije za brze odgovore.

                                Veliki broj pitanja bio je i za javno gradsko osvetljenje, autobuske linije, ali i neasfaltirane ulice i neuređene kvartove. Svako njihovo pitanje ili sugestija od značaju su za nadležne kako bi na vreme reagovali i grad učinili boljim za život.

                                Kako kažu u Kancelariji pojedini građani se interesuju i kako konkurisati na javni poziv za subvencije koje su namenjene za energetsku efikasnost. Uglavnom se interesuju šta je potrebno od dokumentacije. Pitanja se prosleđuju mejlom istog trenutka nadležnima za ovu oblast, a odgovor se dobija u najkraćem roku. Javnim komunalnim preduzećima prosleđuju se pitanja vezana za komunalne probleme.

                                Milena Gocić dodaje da osim iz Niša, zovu i građani iz drugih gradova, gotovo iz cele Srbije.Ne retko pozivi stižu i iz inostranstva. Svaki poziv se evidentira. Zabeleženo je i vreme kada je kancelarija prosledila pitanje, a kada dala odgovor.

                               Radom Kancelarije za brze odgovore zadovoljni su i građani koji ne moraju više da lutaju od vrata do vrata da bi prijavili neki problem ili sugestiju oko uređenja grada. Zadovoljni su i nadležni u javnim preduzećima jer na ovaj način dobijaju više informacija koje su im potrebne a tiču se komunalnog reda u gradu.

                               Kancelarija za brze odgovore nalazi se u zgradi na Trgu kralja Milana br. 8. Otvorena je svakog radnog dana od 7,30 do 19,30 sati.                         

                            Građani mogu da se jave telefonom, mejlom ili da lično dođu u Kancelariju. Mejl-adresa za prijavu problema ili traženje odgovora je brzi.odgovori@gu.ni.rs, a brojevi telefona su 018/455-000, 018/455-001 i 018/455-002. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare