Za dva dana 5000 pristupa školskom sajtu

NIŠ

Nakon uvođenja vanrednog stanja i obustave nastave u školama, OŠ „Desanka Maksimović“ u Čokotu organizovala je nastavu na daljinu oslanjajući se na sopstvene resurse.  Autor aplikacije je nastavnik informatike i računarstva Filip Klain, a dobroj organizaciji nastave u vanrednim uslovima doprinosi i izvanredna saradnja među nastavnicima i učiteljima u okviru stručnih veća i aktiva.

                           Naime, dok se većina škola oslanja na već postojeće platforme za učenje, ova škola je napravila sopstvenu platformu i aplikaciju za učenje na daljinu na sajtu škole.

                        “Na taj način učenici mogu sve materijale za učenje da pronađu na jednom mestu. Nastavni materijali su sortirani po razredima i predmetima, a pristupom ovoj platformi, učenici dobijaju i savete stručnih saradnika o učenju na daljinu, organizaciji radnog dana, prilagođavanju novim uslovima, čime je zadovoljen i obrazovni, ali i vaspitni aspekt nastavnog procesa”, kažu u ovoj školi.

                           Učenici i roditelji su veoma zadovoljni ovim načinom organizacije nastave.

                           “Da je tako o tome svedoči i podatak da je samo za dva dana zableleženo oko 5000 pristupa sajtu škole”, dodaju u školi.

                              Nakon SMS servisa, aplikacije koja obezbeđuje obaveštavanje roditelja o dolasku učenika u školu, ova škola pokazala je da vrlo kvalitetno može da radi i u vanrednim uslovima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare