Za drugu fazu rekonstrukcije Gradskog parka resorno ministarstvo obezbedilo 10 miliona dinara

VRANJE

Do kraja građevinske sezone, biće završeni radovi prve faze rekonstrukcije Gradskog parka u Vranju. Za ovu fazu koja će koštati 51 milion dinara Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije obezbeđuje 30 miliona.

Ovih dana obezbeđen je novac za deo druge faze izgradnje Gradskog parka, a ona podrazumeva parterno uređenje i opremanje.

Resorno ministarstvo je izdvojilo 10 miliona dinara, a grad Vranje uložiće još 7 miliona, izjavio je nakon potpisivanja Ugovor o finansiranju dela Projekta rekonstrukcije Gradskog parka u Vranju. gradonačelnik Slobodan Milenković.

Potpisivanju Ugovora u Beogradu prisustvovao je i član Gradskog veća Mića Mladenović.

„U Gradskom parku završeni su zemljani radovi, parterno uređenje oko 25 procenata, postavljene betonske ploče, sa pešačkim stazama i platoom oko 15 odsto. Potpuno su urađene hidrotehničke podzemne instalacije. Završen je iskop zemlje za mašinsku salu fontane, površine oko 15 metara. Stavljene su granitne ploče na pod fontane, kao i automatski sistem zalivanja. Na muzičkom paviljonu izvedeni su betonski i elektro radovi“, ističe Milenković.

Do sada su završeni radovi u vrednosti od 32 miliona dinara. Radovi koji predstoje i koji su ugovoreni su ukupne vredenosti do 54 miliona dinara.

„Nadam se, da ćemo u drugoj fazi, a to je parterno uređenje, koje podrazumeva postavljanje trave, klupa, kandelabera, završetak fontane, muzičkog paviljona i rasvete, uspeti do kraja građevinske sezone da kompletiramo park, do ogradnog zida“, kaže gradonačelnik.

On je dodao da će ogradni zid biti urađen u okviru treće faze i da će to ostati za sledeću građevinsku sezonu.

Planirano je da park bude otvoren za posetioce, nakon što se završe radovi u okviru druge faze.

Vrednost svih radova u obe faze iznosi 120 miliona dinara bez PDV-a.

Podsećamo da je rekonstrukcija Gradskog parka počela 8. oktobra 2019. godine i da je prva faza trebalo da bude završena u roku od 120 dana.

Svi rokovi su odavno prekoračeni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare