Za deceniju rada radnici poklonio automobil

VRANJE

Svi oni koji dobro poznaju Ivicu Cvetkovća iz Vranja, nisu bili iznenađeni gestom ovog ugostitelja.

Reč je o humanom čoveku koji je do sada pomogao mnogima, a posebno bolesnoj deci za koju se prikupljaju novčana sredstva neophodna za njihovo lečenje u inostranstvu.

Osim što je uvek donirao hranu koja je prodavana u raznim humanitarnim akcijama, na prostoru njegovog ugostiteljskog objekta organizovao je ujedno akciju dobrovoljnog davanja krvi i prikupljanje novca za lečenje malog Vukana kome ustanovljeno da boluje od SMA. I to su samo neki od primera.

Poslednji je zasenio mnoge. Jer ono što je Ivica uradio za radnicu koja je glavna kuvarica u njegovom ugostiteljskom objektu, to retko koji poslodavac u Srbiji čini.

On je za deset godina rada na Mitrovdan, dan slave njegovog ugostiteljskog objeka „Gradska meana“ automobilom nagradio glavnu kuvaricu Jovanu Janković.

„Kada je Jovana u pitanju ono što sam ja posebno cenio je da je ona u periodu korone kad je bilo izuzetno teško i kad su mnogi radnici promenili svoju profesiju, ona ostala. Više od godinu dana primala je samo minimalac i nije nas napustila. Bila je korektna prema nama“, priča ovaj mladi čovek.

Cvetković dodaje da nije hteo novčano da je nagradi jer novac bi brzo potrošila, već, s obzirom da je nedavno položila vozački ispit, da bi najbolje bilo da joj pokloni putnički automobil.

Izbor je pao na „bubu“, noviji model.

„Jovana je znala da će dobiti automobil, ali nije znala konkretno koji će to biti. Dogovorili smo se da je izvede koleginica napolje sa zatvorenim očima. Stavili smo balone koji su označavali broj 10. U kolima su bili i pokloni koje je dobila od prijatelja, stvari koje su potrebne za auto i onda je usledilo iznenađenje. Uzeli smo „bubu“ ne onaj stari model nego nešto novije, crna lepa buba koja kako je ona sama izjavila „ide uz njen karakter“, priča za JUGpress Cvetković.

Svim kolegama je bilo drago, a ujedno je to izazov za sve zaposlene koji ovde ostanu deset godina da će sigurno biti nagrađeni. To ne mora da bude automobil, već nešto što im je zaista neohodno.

„Imam konobara koji planira da uzme stan na kredit tako da jedan deo novca ćemo sigurno da damo za tako nešto“, objašnjava sagovornik.

On ukazuje i na činjenicu koliko je u ovom poslu značajan timski rad. Ja organizujem rad i da bi sve moglo da funkcioniše kako treba, neophodno je da to slede ljudi koji kod mene rade.

„Znači moram da imam kuvara koji će pratiti to što ja zamislim. Moram da imam konobare koji će pratiti to što ja zamislim. Ako nemam dobru saradnju sa njima i ako ne pravimo dobar taj timski rad od tog posla apsolutno nema ništa“, kaže.

On otkriva da je kuvara koji je radio od početka otvaranja restorana, nagradio 2019. godine kada je obeležen i jubilej, desetogodišnjica postojanja firme.

„Kolega Stefan je konkretno dobio 1.000 eura i njemu je bila želja da to upotrebi  za rekonstrukciju krova na porodičnoj kući“, kaže Cvetković.

U restoranu osim njega i njegovog brata radi još 12 zaposlenih.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare