“Za bolju budućnost” 13,2 miliona dinara

VLASOTINCE
U vlasotinačkoj opštini je u toku konkurs za projekat ,,Za bolju budućnost” , a koji se završava za nekoliko dana, tačnije u petak, 22.septembra.

Ovaj, nesumljivo, značajan projekat, vredan je 13,2 miliona dinara, a finansira ga Vlada Republike Srbije, preko kabineta ministra zaduženog za demografiju i populacionu politiku, ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović.

Učešće opštine Vlasotince, koja sprovodi ovaj program, je 15 posto.
Osnovni cilj projekta je da se mladi ljudi starosti do 35 godina motivišu da stvaraju porodice i nove naraštaje, i da se uz to i bave poljoprivredom, kako bi sa ostvarenim prihodima u poljoprivrednoj proizvodnji mogli bolje da žive.
” Konkursom je predviđeno da pet bračnih parova dobija do milion dinara. a deset bračnih parova dobija do 500.000 dinara, kao direktnu podršku radi bavljenja poljoprivredom. Veći broj poena dobijaju one porodice koje žive u predelima gde su teži uslovi za rad u poljoprivredi. Uvećani broj bodova pripada onim porodicama koje imaju manji broj članova porodice, a cilj projekta je da se ta brojka novih članova uveća za novi naraštaj. Naravno, da manji broj bodova pripada onim porodicama koje imaju veći broj članova porodice “,  objašnjava predsednik  vlasotinačke opštine Zoran Todorović.
” U cilju poboljšanja kvaliteta života u toku naredne nedelje počinje obuka sa isključivo mladim osobama koja su bez posla i sa ograničenim resursima za bavljenje poljoprivredom. Namera je stvaranje potrebnih uslova za rehabilitaciju rađanja i stvaranje roditeljstva”, veli menadžer projekta, Marinko Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare