Za bezbrižno školovanje

NIŠ

Podelom zaštitnih maski učenicima sedam niških osnovnih škola uspešno je okončana humanitarna akcija „Za bezbrižno školovanje“ koju je organizovao i sproveo Rotarakt klub „Niš Mediana“. Prikupljeno je 1567 platnenih perivih maski za višekratnu upotrebu i 1778 hirurških maski za jednokratnu upotrebu, a ukupna vrednost donacija je više od 160.000 dinara.

                       ‘’Kao rezulat, a u skladu sa željama donatora, skoro hiljadu učenika dobilo je paketiće sa zaštitinim maskama što u školama ocenjuju kao izuzetno važnu donaciju jer se, sa jedne strane, pomaže učenicima iz porodica sa nižim socioekonomskim statusom, a sa druge strane se pomaže i školama da učenici mogu nesmetano da idu u školu i prate nastavu’’- kažu u Rotarakt klubu „Niš Mediana“.

                       U skladu sa podacima dobijenim od načelnika Školske uprave, Dragana Geja, kao i željama donatora, maske su podeljene učenicima uglavnom nižih razreda iz osnovnih škola Ivan Goran Kovačić, Branko Miljković, Karađorđe, Miroslav Mika Antić, Dr Zoran Đinđić, Sreten Mladenović Mika i Ivo Andrić. Zbog trenutne epidemiološke situacije, donacije su uručene direktorima ili upravama škola, a oni će ih dalje distribuirati učenicima.

                      ‘’Posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji Aster tekstil, koja je sašila i donirala veliki broj maski za višekratnu upotrebu, kao i Ivanu Cvetanoviću, koji je donaciju namenio školi koju je i sam pohađao. Zahvaljujemo se i apotekama Dona, firmama Biotonik i Pleteks, Rotari klubu Niš Medijana, kao i svim individualnim donatorima koji su omogućili da ova humanitarna akcija bude uspešno sprovedena i da se na taj način pomogne učenicima ali i promovišu preventivne mere’’-saopštavaju organizatori.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare