Za angažovanje 51 medicinskog radnika grad izdvaja preko 11 miliona dinara

VRANJE

U zgradi Gradske uprave u Vranju danas su prvi čovek grada dr Slobodan Milenković, direktor Zdravstvenog centra dr Saša Đorđević i direktorka gradske Apoteke Ivana Kostić, potpisali Sporazum o saradnji. Dokument se odnosi na pružanje zdravstvene i farmaceutske zaštite stanovništva u ruralnim područjima i perifernim naseljima grada Vranja, radi zaštite i sprečavanja širenja virusne infekcije kovid-19.

Milenković je podsetio da je lokalna samouprava u prethodnom periodu izdvojila 55 miliona dinara iz gradskog budžeta za unapređenje zdravstvene zaštite na teritoriji Grada Vranja.

„Već četvrtu godinu zaredom realizujemo jedan od najznačajnijih projekata kada je u pitanju zaštita zdravlja naših sugrađana. Ove godine, izdvojićemo 11.182.000 dinara iz budžeta za angažovanje 51 zdravstvenog radnika. Uposlićemo šest lekara, od kojih dvoje stomatologa, 10 farmaceutskih tehničara, četiri stručna saradnika i 31 medicinskog i zubnog tehničara. Nema veće satisfakcije za mlade ljude od rada u svojoj struci. Ja im čestitam i želim puno uspeha u daljem radu“, rekao je gradonačelnik.

Direktor ZC Vranje dr Saša Đorđević i direktorka Apoteke Ivana Kostić zahvalili su se gradonačelniku na podršci, napominjući da je Sporazum veliki korak za mlade stručne ljude koji će postati deo zdravstvenog sistema u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare