YU grupa nastupa na Evergrin festivalu u Nišu

NIŠ

                          

U Nišu je, u dvorištu Banovine, sinoć počeo peti Evergrin festival. Prve večeri festivala nastupali su sutorski bendovi, ali ono što će obeležiti ovogodišnji festiva je nastup YU grupe na Letnjoj pozornici 30.juna održati rok koncert sa orkestrom Impresija. Mnoge Nišlije očekuju spektakularno veče uz grupu koja je obeležila 50 godina postojanja sa nostalgičnim imenom. Večeras će u bioskpu Vilin grad biti prikazan dokumentarni film o YU grupi „Trenutak sna“  reditelja Darka Lungulova.

                           Članovi YU grupe su danas stigli u Niš gde im je organizator Evergrin festivala uručio nagradu za životno delo povodom pet decenija rada uz obrazloženje da nagradu dobijaju za autentično i bogato stvaralaštvo u rok muzici i za izuzetan doprinos muzičkoj umetnosti.

                           „Niš je nama dobro poznat grad, kao i Letnja pozornica. Dugo nismo bili i zadnji put smo imali sjajan koncert. Ovo sutra će biti jedan drugačiji koncert. Prvi put Yu grupa nastupa sa jednim simfonijskim orkestrom i to je nešto što smo već dugo želeli, ali sad se i dogodilo“, kaže Dragi Jelić.

                            Članovi YU grupe su najavili i monografiju povodom 53 godine postojanja i obećali da će u njoj značajno mesto pripasti i Nišu.

                               „ Yu grupa zaslužuje ovakvu nagradu i spektakularan doček. Mi naš mali jubilej pet godina postojanja festivala obeležavamo njihovim velikim jubilejom i zaista se svi radujemo ovom velikom događaju“, istakla je Snežana Jovanović, direktorka Festivala.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare