Vulin se nije pojavio na sudu po tužbi za vredjanje Albanaca

BEOGRAD-BUJANOVAC

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je uvredio Albance, danas nije imao hrabrosti da se suočava sa predstravnicima Albanaca na sudu u Beogrdau, rekao je za JUGpress predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa.

“Gospodin Aleksandar Vulin nije imao hrabrosti da se pojavi pred Vrhovnim sudom u Beogradu, da se suoči sa mojom tužbom protiv njega zbog diskriminatorskog, uvredljivog i ponižavajućeg postupka prema  Albancima”, dodao je Mustafa.

On je rekao I da se “ministar,  koji je koristio jezik mržnje i uvrede prema sunarodnicima albanske nacionalnosti, rekao je da smatra moju tužbu komplimentom a sada  se skriva i izbegava  sa obrazloženjem da poziv nije dobio od suda”, objasnio je Mustafa. On je rekao I da Albansko nacionalno veće, “na osnovu svojih odgovornosti i nadležnosti, neće prestati da deluje protiv institucionalizacije govora mržnje i kriminalizacije Albanaca, a još manje ako to dolazi od državnih zvaničnika”, rekao ej Mustafa I dodao da je “ Demokratizacija zemlje , pre svega,  u interesu njenih građana”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare