Vulin otvorio kiosk u krugu Zdravstvenog centra

VRANJE

Otvarajući novi objekat preduzeća “Tradicija juga” u krugu Zdravstvenog centra u Vranju, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin najavio je da će uskoro biti donet Zakon o socijalnom preduzetništvu.

“Ministarstvo rada je već formiralo radnu grupu koja se bavi tim zakonom.

Nacrt je gotov i očekujem odmah po konstituisanju Vlade da uđe u javnu raspravu.

Vranje Vulin kiosk

Tako će  Srbija imati priliku da se izjasni o Predlogu zakona o socijalnom preduzetništvu, a posle toga i Narodna skupština da ga usvoji.

Socijalno preduzetništvo je upravo šansa i mogućnost da zaposlimo socijalno ranjive kategorije ljudi za koje često nema mesta na tržištu rada.

U ovom objektu radi će tri žene upravo iz te kategorije”, rekao je Vulin.

Ministar je izneo podatak da u Srbiji ima oko hiljadu socijalnih preduzeća u kojima radi oko 4.000 ljudi.

Otvaranje prodavnice pekarskih proizvoda u krugu Zdravstvenog centra u Vranju pomogla je Komercijalna banka, koja je glavni finansijer tog projekta, a podržala je i lokalna vlast u Vranju.

Preduzeće “Tradicija juga” funkcioniše u okviru kooperative Tradicija i preduzetništvo NVO “Životna pomoć” iz Vranja i trenutno zapošljava 15 radnika, dok je još 30 žena koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom direktno uključeno preko otkupa njihovih proizvoda.

Preduzeće priprema obroke za migrante smeštene u privremenom prihvatnom centru u Preševu, kao i za pet socijalno ugroženih porodica iz Vranja sa ukupno 20 članova od kojih su neki osobe sa invaliditetom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare