Vulin na zakletvi u Donjem Sinkovcu

LESKOVAC

Polaganju zakletve martovske klase vojnika na dobrovoljnom odsluženju vojnog roka u Kasarni ‘’Vojvoda Petar Bojović’’ u Donjem Sinkovcu, prisustvovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ali je zbog aktuelne epidemiološke situacije, 1oo vojnika oba pola, svečanu obavezu državi dalo bez prisustva roditelja i rodbine.

Upućujući vojnicima čestitke u svoje i ime predsednika države i Vrhovnog komandanta Vojske Srbije, Aleksandra Vučića, ministar Vulin istakao je da se dan vojničke zakletve zauvek pamti, ali da će martovskoj klasi 2o2o. godine, iz još jednog razloga, zauvek ostati urezan u sećanju:

–          Svojoj otadžbini, narodu i vojsci se zaklinjete u trenucima kada je Srbiji potrebna pomoć i kada se računa na svakog čoveka. Vi ste tu, da čuvate svoju zemlju uvek, po svaku cenu, bez obzira na to kako se neprijatelj zove i kakva opasnost preti. Zato smo vam zahvalni i ja, i Srbija. Danas, kada mnogo jači, veći, organizovaniji i bogatiji od nas, gube sposobnost da brane i čuvaju svoju zemlju, naša vojska je jaka, sigurna, snažnija i bogatija za vaša imena, vašu snagu i volju, rekaoje Vulin.

Vojnik Vanja Stepanović iz Trstenika, kaže da je presrećan i ponosan na sebe i kolege, koji su danas položili zakletvu:

–          Osećaj je izvanredan, moji roditelji su malo tužni što danas nisu mogli da prisustvuju ovom činu, ali su veoma ponosni na mene.

Isto osećanje deli i Brankica Ristić iz Lebana, jer je, dolaskom u vojsku,  ističe, donela vrlo važnu životnu odluku:

–          Osećam ponos i sreću. I meni je žao što moji najbliži nisu prisutni, ali delimo uverenje da je tako bolje i da smo ovde sigurni i bezbedni.

Vojnik Nikola Stanković ističe da je polaganje vojničke zakletve veliki trenutak za njega, ali da je odsustvo roditelja i rodbine dobra odluka nadležnih, jer takve mere vode rešenju problema sa kojim se zemlja suočava.

Svečanom činu polaganja zakletne u Trećem centru za obuku, prisustvovao je i zastupnik komandanta Komande za obuku, brigadni general Jelesije Radivojević.

Pored Leskovca, martovska klasa vojnika zakletvu je danas pološila i u Centrima za obuku u Somboru i Valjevu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare