Vulin: Koridor 10 i ove sezone najbezbednija saobraćajnica u Evropi, baš kao i prošle

BEOGRAD

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, nakon što je održana tromesečna akcija pojačanih mera i aktivnosti policije na Koridoru 10, istakao je da je ostvareno povoljno stanje bezbednosti na ovom putnom pravcu, kao i da je zahvaljujući odgovornom i predanom radu pripadnika policije, Koridor 10 najbezbednija saobraćajnica u Evropi.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa ciljem organizovanog i planskog pružanja bezbednosne zaštite domaćim i stranim državljanima koji su u toku letnje turističke sezone putovali Koridorom 10 sproveli su akciju u periodu od 15. juna do 15. septembra 2022. godine”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da je povećano prisustvo policije na Koridoru 10 značajno doprinelo smanjenju prekršaja i krivičnih dela.

„Tokom 2022. godine Koridorom 10 prošlo je više od 14 miliona lica i četiri miliona vozila, što jasno govori sa aspekta bezbednosti koliko je naš Koridor 10 bezbedan i siguran. Velika vidljivost i prisustvo policije, kao i njihov efikasni rad, doprineo je smanjenju prekršaja i krivičnih dela iz svih oblasti na Koridoru 10. Ukupan broj krivičnih dela izvršenih na putnim pravcima Koridora 10 smanjen je za 35,87 odsto u odnosu na 2021. godinu, izvršeno je 59 krivičnih dela, dok su u 2021. godini izvršena 92 krivična dela. Takođe, za 25 odsto smanjen je broj krivičnih dela izvršenih na parking prostorima benzinskih pumpi, ugostiteljskih objekata i uređenih odmorišta na putnim pravcima Koridora 10 tokom letnje turističke sezone 2022. godine, odnosno izvršeno je devet krivičnih dela sa manjom materijalnom štetom i ja sam zaista ponosan na sve moje policajce angažovane na očuvanju bezbednosti Koridora 10”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Vulin zahvalio se svim policijskim službenicima koji su svojim radom doprineli da Koridor 10 i ove letnje sezone, baš kao i prethodne godine bude najbezbednija saobraćajnica u Evropi i što je najvažnije, da domaći i strani državljani koji prolaze Koridorom 10 budu sigurni i bezbedni i da su uvek i u svakom trenutku imali i imaju kome da se obrate za pomoć.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare