Vulin: “Jumko” dnevno proizvodi 20.000 zaštitnih maski

VRANJE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Kompaniju “Jumko” u Vranju, koja od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zbog epidemije korona virusa izrađuje zaštitnu opremu.

Ministar je rekao da se u ovakvim vremenima najbolje vidi koliko je važno imati svoju privredu i svoju industriju.

On je istakao da odluka predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića da sačuva i ojača odbrambenu industriju Srbije, tek sada pokazuje svoje prave rezultate.

“Jumko Vranje se prilagodilo potrebama vanrednog stanja, zapravo potrebama svih nas, svih građana i proizvodi baš ono što nam je najviše potrebno. Svoju proizvodnju podigli su na 20.000 zaštitnih maski dnevno i time su već opremili najveći broj javnih ustanova u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, čime su značajno pomogli i bezbednosti i očuvanju zdravlja i sigurnosti svih pripadnika Vojske Srbije. Zahvaljujem svim ovim radnicima što rade ovako vredno, uporno, što niko od njih nije postavljao pitanje koliko i da li treba da radi, već su tu, na usluzi svojoj zemlji, svojoj vojsci, svom narodu,” rekao je Vulin.

Generalni direktor Branislav Trajković je rekao da je nakon uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, “Jumko” kao odgovorna državna kompanija formirala krizni štab koji 24 časa dnevno preduzima sve mere i postupke na zaštiti zaposlenih.

“Od prošle nedelje krenuli smo maksimalno sa proizvodnjom maski. “Jumko” je više hiljada maski i stotina skafandera prvo donirao bolnicama u Vranju, Bujanovcu, Vladičinom Hanu, Bosilegradu, raznim ustanovama, poput Doma za stare i socijalnim institucijama”, rekao je Trajković.

Trajković je istakao da  “Jumko” maske izrađuje od najkvalitetnijeg pamuka.

Rad u “Jumku” organizovan je u više smena, svaki od 200 radnika angažovanih na proizvodnji maski ima neophodna zaštitna sredstva za rad, a među radnicima nema panike, ističe direktor “Jumka”.

Trajković kaže da će kompanija staviti sve svoje resurse na raspolaganje svojoj državi i narodu u ovoj teškoj situaciji.

U poseti “Jumku” bio je i komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa. Oni su zajedno obišli i radnu jedinicu balistike ove kompanije u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare