VULIN: 352 MIGRANTA U PREŠEVU ZATRAŽILA AZIL

PREŠEVO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas u Preševu da se u Centru za prihvat izbeglica nalazi oko 600 migranta, od kojih je 150 dece i da su do sada 352 osobe podnele zahtev za dobijanje azila u Srbiji.

On je dodao da svi migranti imaju pravo da traže azil u Srbiji, ali da niko nema pravo da prelazi granicu ilegalno.Po Vulinovim rečima u policijskim akcijama su hapšeni krijumčari  a sprečavan je i ilegalni prelazaka granice.

“Imamo najveći broj uhapšenih krijumčara, oduzetih vozila, najveći broj sprečenih ilegalnih prelazaka”, dodao je Vulin i ocenio da MUP Srbije radi “izuzetan posao”.
 On je rekao da Srbija nikoga ne podstiče da se ilegalno kreće preko granica ili traži druge rute.
Zemlje koje su poslednje destinacije za migrante odlučile su  kako će se ponašati prema izbeglicama, a  Srbija radi onako kako su odlučile zemlje duž balkanske rute, rekao je Vulin i dodao  “ako  Austrija kaže da su njene granice zatvorene, onda su zatvorene i granice Slovenije, Hrvatske…”, rekao je Vulin koji nije želeo da komenatriše dogadjaje u Makedoniji uz obrazloženje da ej “Srbija odgovorna za svoju teritoriju”.
Presevo Vulin 1
 Vulinu su danas  uručeni  ključevi za prevoz putnika koje je donirala firma “Trejs Grup hold”.
Ovo vozilo, koje će služiti za prevoz migranata sa posebnim potrebama, nakon migrantske krize biti uručeno Centru za socijalni rad u Vranju.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare