Vukovci otišli na nagradnu ekskurziju

 

LESKOVAC

Učenici srednjih škola sa prosekom 5,0, nosioci Vukove diplome na teritoriji grada Leskovca, ukupno njih 73, otišli su danas na šestodnevnu nagradnu ekskurziju, koja će trajati do 23. avgusta.

Vukovci će, tokom  šestodnevne ekskurzije, posetiti centralnu i zapadnu Srbiju odnosno Zlatibor, Taru, Mokru Goru, Kopaonik, manastire Žiču i Studenicu, Valjevo, Kragujevac i Kruševac.

U ime grada Leskovca, svim učenicima obratio se gradonačelnik Goran Cvetanović koji im je poželeo srećan put i lep provod.

“Srbija je prelepa zemlja i verujem da ćete se sa ovog putovanja vratiti puni pozitivnih utisaka. Ovo je jedan skroman poklon od grada za vas koji ste tokom čitavog školovanja bili vredni i marljivi djaci. Želimo da pokažemo da znamo da cenimo vaše znanje i vaš trud i ponosni smo na vaše uspehe koje ste ostvarili tokom školovanja”.

 

On je dodao i da mladi ljudi predstavljaju najveće bogatstvo koje grad Leskovac ima i da se zbog njih lokalna samouprava trudi da ojača ekonomiju i da otvori nova radna mesta.

“Gde god da studirate, vratite se u Leskovac, jer ste vi budućnost našeg grada, a mi ćemo nastojiti da budemo i dalje vaša podrška i vaš oslonac”, poručio je Cvetanović.

Vukovac Tehničke škole “Rade Metalac”, Milan Stojanović, zahvalio se gradonačelniku i lokalnoj samoupravi koja im je omogućila nagradnu ekskurziju, naglasivši da “učenje stvarno vredi i da se, na kraju, i isplati”.

Šestodnevna nagradna ekskurzija je realizovana u okviru programa Kancelarije za mlade i grada Leskovca, “Znanje jednako putovanje”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare