Vukosavljević : Radimo na novoj medijskoj strategiji

LEBANE

 

Ministar kulture I informisanja Vladan Vukosavljević rekao je u intervjuu za JUGpress da je glavni zadatak tog ministarstva donošenje nove medijske stratefgije I najavio da će novi državni sekretar zadužen za medjije, biti vrlo brzo imenovan.

 

“ Bavimo se medijima. Glavni zadatak je da se donese nova medijska strategija”, rekoa je Vukosavljević I dodao da je “ova predhodna imala ograničeni tok trajanja na pet godina , od 2011. kada je usvojena pa do početka 2016. Godine.

“Mi  smo pristupili izradu koncepta medijske strategije,  koja će za nekoliko meseci biti predstavljena javnosti”, rekao je Vukosavljević I ocenio da je to “vrlo vaćžan I odgovoran posao”.

 

“Informisanje je svuda u savremenom svetu vrlo bitan sektor, tako da ćemo im imati brojne aktivnosti s tim u vezi, ali medijska strategija je svakako korak broj jedan, bez doga nema daljih efikasnih razmišljanja i delovanja,  ako nemate strateški osnovni koncept onoga po kom osnovu radite”, objasnio je Vukosavljević.

Na pitanje da li postoji ideja  za brzo imenovanje državnog sekretara, Vukosavljević je odgovorio da će  “vrlo brzo  biti imenovan državni sekretar”.

“Mislim da su dani u pitanju, da sad ne dajem neke rokove, ali vrlo brzo, jer je to u završnoj fazi” a rekao je on a na piranje FoNeta da li može da govori o imenima odgovorio je da “ne  bi prejudicirao imena”.

“Mi tom pitanju prilazimo vrlo temeljno i analitički, svesni situacije, izazova, odgovornosti i ozbiljnosti tog sektora našeg ministarstva”, kaže Vukosavljević.

Na pitanje JUGpressa da oceni  medijsku scenu u Srbji u smislu poštovanja profesionlanih I etičkih kodeksa  Vukosavljević je rekoa da situacija u srpskim medijima nije tazličita od zemalja u region.

“ Rekao bih da Srbija i srpska medijska scena nije veliki izuzetak od sličnih medijskih scena zemalja u okruženju, pa čak i u okviru Evropske unije”, rekao je on.

“ Vlada jedno, da tako kažem, izvesno šarenilo, Srbija je bogata vrlo kvalitetnim novinarima, vrlo iskusnim, vrlo pismenim, vrlo lucidnim i u elektronskim i u pisanim”, dodsao je on.

“Naravno, duh globalnih vremena je doveo i do pojave nekog drugog sektora informisanja koje više teži estradizaciji, skandalima i takvim pojavama u medijskoj sveri koje nisu dobro došle. Naravno, to je teško zakonski suzbijati, ali se mora pojačavati poštovanje etičkog kodeksa i standarda i preko novinarskih udruženja i kroz delovanje MInistarstva kulture i informisanja”, smatra minisatr.

On “misli “ da je “srpska medijska scena u osnovi kvalitetna, ali da nije iskoristila sve svoje mogućnosti i da postoje neke pojave koje su posledica nekih drugih uticaja odavde i odande, uglavnom je to globalna pojava”.

“. Nastojaćemo da stvaramo atmosferu u kojoj će takve i pojave i pristupi novinarskom poslu biti obeshrabrivani i na neki način stavljeni na poziciju kojoj pripadaju”, najavio je Vukosavljević.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Da li bi iko bio iznenađen ako novi državni sekretar za medije bude
Da li bi iko bio iznenađen ako novi državni sekretar za medije bude
7 godine pre

Dragan J. Vučićević?