Vučković: Ne dirajte nam Vulina

LESKOVAC

Reagujući na kritike upućene donedavnom ministru za rad, a sadašnjem ministru odbrane Aleksandru Vulinu, povodom ubistava koja su se dogodila u centrima za socijalni rad, predsednik Pokreta socijalista u Leskovcu, Božidar Vučković je danas,  na konferenciji za novinare upitao: Šta ljudima smeta kod našeg predsednika Aleksandra Vulina?

Ranije im je smetala duga kosa i tamna garderoba, ranije i sada to što je dokazani levičar, a najnovije to što nije služio vojsku, rekoa je Vučković koji nije objasnio po čemu je to Vulin “dokazani levičar” .

Pokret socijalista poručuje da uzrok njihove dosadašnje ćutnje nije strah od kritizera koji ne skrivaju svoju zlobu, nesposobnost i iznad svega, nespremnost da prihvate činjenicu da neko može da radi mnogo bolje od njih. Takvih ljudi je, nažalost, sve više, smatra Vučković.

“Po pravilu oni samo kukaju, ništa ne rade i ništa im ne valja, već u drugim ljudima traže nešto kako bi ih diskvalifikovali. Ne želim da govorim o svom predsedniku, koliko je uradio i šta je sve činio u ovakvim uslovima, da život svakog čoveka bude što dostojniji. Medjutim, čovek se meri po onome šta radi i šta ostavlja iza sebe.”

Predsednik Pokreta socijalista ocenjuje da ovo što nam se sada dogadja, da je to posledica jednog dužeg perioda, kada nešto nije uradjeno kako treba. Takodje, naglasio je i da je katastrofalno i za razvoj sistema i za društvo, to što se svaka društvena pojava uglavnom objašnjava preko jedne ličnosti.

“Potpuno sam svestan činjenice da je danas jako teško biti levičar. U napadima prepoznajemo strah kritičara da neko ko pripada levici može da radi dobro, uspešno i kvalitetno. Kada neko preko ličnosti pokuša da omalovaži ili ugrozi ideju levice, onda je za nas to otvoreni poziv da dignemo svoj glas i stanemo otvoreno uz našeg predsednika, štiteći ne samo predsednika, već štiteći i ideju levice” – dodao je Vučković.

On je rekao i da je problem Centra za socijalni rad u Leskovcu to što je nedovoljno efikasan i što ne postoji mogućnost komuniciranja sa gradjanima. Medjutim, kako kaže, taj problem je na vreme prepoznat i otklonjen. Takodje, dodao je, i da je već otvoren Centar u Brestovcu, otvara se i posebna kancelarija u Vučju, a u planu je i otvaranje Centra u Grdelici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare