Vučić: Ucenili su nas

BEOGRAD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da smo na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija glasali za suspenziju Rusije iz Saveta UN za ljudska prava zato što smo bili ucenjeni.

Vučić je, gostujući na RTS, rekao da je naša primarna odluka bila da budemo uzdržani, ali bi u tom slučaju usledili teški pritisci sa obe strane.

Objasnio je da je Evropska unija odložila odluku o našem uvozu nafte za 18 časova, da bi videli kako smo glasli na sednici koja je počela u 16 časova.

“Oni ne mogu mene da ucene, ali ucenjuju zemlju”, kazao je Vučić.

Istakao je da se danas i narednih dana odlučuje da li ćemo biti izuzeti od paketa sankcija za naftu i da li ćemo posle 15. maja moći da uvozimo naftu.

“Odluka EU sada je da do 15. maja možemo da uvozimo naftu bilo odakle, a posle ne možemo, jer je Gasprom većinski vlasnik NIS-a. Mi možemo da uvezemo, ali trostruko skuplje”, kazao je Vučić.

On je naveo da nad nama lebdi “nuklearni udar”, a to su sankcije protiv Srbije, dodavši da nećemo da otimamo rusku imovinu i da smo čak spremni da se odreknemo prava preče kupovine u NIS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare