Vučić u Vranju zbog otvaranja pozorišta

VRANJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je večeras u Vranju svečanom otvaranju obnovljenog pozorišta „Bora Stanković“.


On jeporučio da je “zadovoljan” što Vranjanci sa, kako je rekao ” takvom tradicijom” ponovo imaju svoje pozorište!

“U rekonstrukciju pozorišta je uloženo 359 miliona dinara. Rekonstrukcija je bila inženjerski zahtevna, nije bila ni laka, ni jeftina. Republika Srbija je uložila 173 miliona dinara, a grad Vranje 186 miliona”, rekao je Vučić i dodao”ono što smo obećali, to smo i završili“.

On je čestitao glumcima koji su, kako je rekao, sačuvali svoje pozorište kada ni zgrade nije bilo.

Istakao je i da ceni ljude koji drže svoju reč i dodao da se on obavezao da se obnovi ono što je uništavano i zatvarano.


„Održali smo reč, radi Narodni muzej u Beogradu, Muzej savremene umetnosti. Bude se iz sna centri kulture“, izjavio je Vučić i dodao da će od Subotice do Vranja biti otvarana pozorišta i muzeji.

Najavio da će radnici u oblasti kulture imati veće plate, kako bi “sa što više entuzijazma obrazovali i vaspitavali generacije koje dolaze”.

On je primetio da je Bora Stanković, čije ime nosi gradsko pozorište, bio najbolji hroničar svog vremena i i dodao da on u Vranju ima svoju ulicu, park, školu i pozorište, iako je živeo svega 51 godinu.


„Zgrada iza nas, nazvana po Bori Stankoviću, izgorela je 2012. godine. Ali, kao što su njegovi poštovaoci umeli da, nakon silnih nedaća i ratova, fragmente njegove književnosti skupe u jednu ozbiljnu celinu, mi smo morali da znamo da bez pozorišta kulturni život Srbije nije potpun. Zato smo prionuli na posao, zajedno sa gradom Vranjem, kako bismo danas mogli da prisustvujemo otvaranju tehnološki najmodernijeg pozorišta u Srbiji“, rekao je Vučić koji se zahvalio na dobrodošlici građanima Vranja koji su ga sačekali ispred pozorišta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare