Vučić u Vranju otvori hirurški blok

VRANJE

Otvarajući danas novi Hirurški blok predsednik Aleksansdar Vučić je rekao da je ovo veliki dan za zdravstveni sistem Pčinjskog okruga, ali i pacijente Kosovskog-pomoravlja, koji se uglavnom leče u Vranju.

Obraćajući se građanima zahvalio se što su došli u tako velikom broju na svečano otvaranje Hirurškog bloka.

„Od ponedeljka ćete videti šta je to što smo uradili. Ovde ćete moći da osetite novu nadu, da i za ljude u Vranju ima budućnosti, da možete da dobijete ono što dobijaju Beograd, Niš, Novi Sad i svi naši najveći gradovi”, rekao je Vučić

On je podsetio da su radovi krenuli 2006. ali su nekoliko godina kasnije zaustavljeni, nije bilo para, potrošeno sve za neke izborne  kampanje. 

Predsednik Vučić je podsetio da je uloženo oko 5,4 miliona evra, od čega je Srbija dala 2,2 milona evra za uređaje i 500.000 za gradnju same zgrade, dok je Evropska unija izdvojila 2 miliona i 685 hiljada evra. Dodao je da se planira da se uloži još 6,2 milona u bolnicu.

 „To pokazuje razliku između korova koju su sejali oni iz prethodne vlasti i stvarne žetve koju su neki drugi odgovorni ljudi u stanju da urade. I nije samo bolnica jedina stvar. Danas imate i “Jumko” koji radi i radiće još više i radiće još bolje. Uskoro ćete imati i u potpunosti otvoren auto-put do Beograda. Vranje se nalazi na strateškom mestu za našu zemlju”, istakao je Vučić u Vranju. 

Predsednik  je najavio i da će zdravstveni radnici od 1. januara imati veće plate, od 10 do 12 odsto.

Otvaranju novog Hirurškog bloka prisustvovali su ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović,  gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, menadžment Zdravstvenog centra Vranje, predstavnici javnog i političkog života na jugu Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare