Vučić primio pijačare

BEOGRAD

Predstavnici pijačnih prodavaca, koji se bune protiv uvođenja fiskalnih kasa, sastali su se jutros sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a predsednik njihovog udruženja Srđan Praštalo je ocenio da su pre susreta bili umereni optimisti, a da je sada ta doza optimizma još veća, kao i da je o svemu ostalom nerealno sad pričati.

Zahvalni smo na prijemu i tome da je predsednik pokazao državničku širinu, koju smo i očekivali. Nećemo da kažemo da nije bio informisan od svojih saradnika, ali bilo je dosta novih informacija koje je saznao od nas, rekao je Praštalo novinarima posle sastanka.

On je objasnio da Vučiću treba dati vremena da sa saradnicima “razradi” te informacije i da je dogovoreno da se sledeći sastanak održi u roku od sedam dana, “s tim da će (Vučić) svakako pokušati da pomogne koliko je u njegovoj moći”.

Mislim da smo doprli sa nekim glavnim temama ove priče, 50.000-100.000 ljudi u Srbiji od pijace žive direktno ili indirektno i bilo kakav nagli okret kao što ovaj zakon predviđa, bio bi drastično loš za opstanak svih tih ljudi. Verujemo da je poruka primljena i da smo znali dovoljno dobro da je artikulišemo, naglasio je Praštalo.

On je dodao da u Srbiji postoji dosta nereda u pijačnoj prodaji, ali da ti problemi nisu nagomilani u poslednjoj deceniji, nego u više desetina godina.

Na pitanje da li su tražili sastanak sa premijerkom Anom Brnabić, jer je Vlada nadležna za Ministarstvo finansija, Praštalo je odgovorio da nisu i da je to možda njihova greška i loša procena, “ali možda i dobra, vreme će pokazati”.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare